Trei membri ai Consiliului de Administratie al filialei britanice a grupului francez Alstom au fost arestati in cadrul unei anchete pentru coruptie, a anuntat biroul de lupta impotriva infractiunilor financiare (SFO).

"Trei membri ai Consiliului de Administratie al Alstom din Marea Britanie au fost arestati, dupa suspiciuni de coruptie, de complot vizand darea de mita si spalare de bani, si au fost dusi la sectii de politie pentru a fi interogati de SFO", a anuntat NewsIn.

Trei barbati, in varsta de 52, 51 si 44 de ani, care nu au fost identificati, au fost arestati in cursul unei operatiuni desfasurate in cinci birouri ale Alston si patru resedinte private din Londra si in diferite regiuni din M. Britanie.

Ancheta vizeaza "mita oferita de societati din grupul Alston din Marea Britanie (...), pentru a obtine contracte in strainatate, iar acest lucru a implicat spalare de bani si alte infractiuni", a precizat SFO, adaugand ca a colaborat cu politie federala din Elvetia.

Operatiunea a mobilizat 109 agenti ai SFO, 44 de politisti si alti anchetatori, potrivit biroului.

"Lucram in stransa colaborare cu organizatiile judiciare pendale din lume si luam masuri pentru a incuraja societatile sa dezvaluie orice suspiciune de coruptie, fie ca este in randul lor sau al altor societati sau persoane particulare", a declarat oficialul din SFO, Richard Alderman, citat intr-un comunicat.

Grupul francez Alston este specializat in infrastructuri de productie de curent electric si transport feroviare. Este prezent in peste 70 de tari, are peste 80.000 de persoane in lume si afiseaza o cifra de afaceri anuala de 18,7 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Investitorii italieni cer intoleranta maxima pentru coruptie