Rata somajului s-a mentinut in martie la 9,7%, chiar daca numarul locurilor de munca a crescut cu 162.000, in contextul in care companiile au capatat incredere in revenirea economica, relateaza Bloomberg.
Cifra a fost totusi sub estimarile analistilor, dupa o scadere de 14.000 in luna februarie, potrivit datelor Departamentului Muncii. Cresterea din martie exclude 48.000 de locuri de munca temporare, contractate pentru realizarea unui recensamant, scrie NewsIn.

Economistii estimau ca numarul locurilor de munca va creste cu 184.000, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile au variat de la un declin de 40.000 la o crestere de 360.000. Rata somajului era estimata sa se mentina la 9,5%.

"Piata muncii a trecut pe crestere", a declarat Aaron Smith, economist Moody’s Economy.com. "Cel mai incurajator semnal este ca revenirea angajarilor se extinde in toate ramurile economiei", a mai spus el.

Caterpillar este una dintre companiile care au facut angajari, ceea ce arata ca revenirea economica inceputa in a doua jumatate a lui 2009 incepe sa duca la cresterea numarului de locuri de munca, necesara pentru sustinerea economiei.

Cu toate acestea, rata somajului ar putea sa scada lent, determinand banca centrala sa mentina dobanda cheie la nivelul minim in lunile urmatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri