"Trebuie sa fim uniti in fata acestei uriase tragedii. Astazi, nu mai exista aripa stanga sau dreapta - nu mai exista nicio diferenta. Cu totii suntem alaturi de familiile celor morti", a subliniat noul sef al statului, Bronislaw Komorowski, potrivit NewsIn.

Presedintele rus Dmitri Medvdev i-a transmis condoleante presedintelui in exercitiu al Poloniei, liderul Parlamentului Bronislaw Komorowski, in urma mortii tragice a presedintelui polonez Lech Kaczynski.

"Eu si ceilalti cetateni rusi am fost profund socati de vestea mortii tragice a presedintelui Poloniei, a sotiei sale si a membrilor delegatiei poloneze, care se duceau sa comemoreze masacrul din Katyn", a declarat presedintele rus, dupa cum arata 9AM.

Si premierul rus a transmis condoleante omologului sau polonez, Donald Tusk. "Vladimir Putin l-a sunat pe premierul Tusk si i-a transmis condoleante lui si natiunii poloneze", a spus un purtator de cuvant.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a exprimat compasiunea fata de familia presedintelui Kaczynski si fata de familiile tuturor victimelor accidentului de sambata, din Rusia, relateaza The Sydney Morning Herald.

El a transmis condoleante in numele poporului francez si al sau. Sarkozy i-a adus un omagiu omologului sau polonez, "condus de un patriotism arzator, care si-a dedicat viata tarii sale".