"Pensionarea la varsta de 60 de ani nu reprezinta o dogma", a declarat seful FMI.

Cotidianul comunist L 'Humanité a fost primul care a trecut la ofensiva. Ziarul a publicat pe doua pagini un articol cu titlul "FMI: adevaratul bilant al lui DSK", in care critica activitatea institutiei internationale, afirmand ca aceasta "nu a ajutat niciodata cetatenii" si "loveste cu duritate in cei saraci".

In plus, Strauss-Kahn este acuzat ca sustine pozitia lui Nicolas Sarkozy, in special prin declaratia ca "daca traim 100 de ani, nu vom continua sa avem varsta de pensionare la 60 de ani". Anterior, Pierre Laurent, numarul doi in Partidul Comunist, a denuntat intr-un comunicat ceea ce a numit "deriva" lui DSK. "Cu astfel de declaratii, Strauss-Kahn merge pe urmele liberalilor", a afirmat el.

La randul sau, Jean-Luc Mélenchon, fost socialist, in prezent lider al Partidului de stanga, l-a criticat pe Strauss-Kahn si Fondul Monetar International, acuzat ca "infometeaza" poporul grec. Eurodeputatul francez a adaugat, de asemenea, ca o eventuala candidatura a lui Dominique Strauss-Kahn la alegerile prezidentiale din Franta "ar complica serios capacitatile de sustinere si dinamica stangii".

Ostilitatea actualilor aliati ai Partidului Socialist fata de Strauss-Kahn ridica de fapt intrebarea celui de-al doilea tur al alegerilor din 2012 si a sustinerii pentru candidatul socialist. De altfel, secretarul general al Verzilor, Cécile Duflot, a explicat deja ca o eventuala candidatura a lui Strauss-Kahn "nu o multumeste".