In ultimele trei luni din 2009, numarul persoanelor cu loc de munca se diminuase in ritm trimestrial cu 0,3% pe ansamblul blocului comunitar si cu 0,2% in zona euro, conform raportului publicat de Biroul European de Statistica. Datele publicate in raport sunt ajustate sezonier, potrivit NewsIn.

Cele mai importante scaderi au avut loc in sectorul constructiilor, unde ocuparea s-a redus cu 2,3% in UE si cu 1,5% in zona euro, urmata de industria de prelucrare, cu 1,2% in UE si cu 1% in zona euro.

In schimb, au fost inregistrate si cresteri ale ocuparii la categoria "alte servicii", domeniu ce cuprinde in special administratia publica, sanatatea si educatia, de 0,4% in UE si 0,5% in zona euro, precum si in agricultura, de 0,3% in UE si de 0,2% in zona euro. De asemenea, angajarea in servicii financiare si activitati de afaceri a crescut usor, cu 0,3% in UE si cu 0,5% in zona euro. Ocuparea locurilor de munca din comert, transport si comunicatii s-a mentinut stabila in zona euro, dar a scazut cu 0,2% pe ansamblul blocului comunitar.

Romania nu a furnizat date cu privire la evolutia trimestriala a acestui indicator, potrivit Eurostat. In schimb, in comparatie cu primul trimestru al lui 2009, ocuparea fortei de munca din Romania a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, o scadere de 1,6%, dupa ce, in ultimul trimestru al anului trecut, a inregistrat o scadere de 1,7% fata de trimestrul IV din 2008