Indicele increderii mediului de afaceri din Germania a inregistrat o crestere neasteptata in iunie, atingand maximul ultimilor doi ani, dupa ce deprecierea euro si refacerea economica au determinat o crestere a exporturilor, informeaza Bloomberg.
Indicele climatului mediului de afaceri din Germania, calculat de Institutul Ifo din Munchen, pe baza unui esantion de 7.000 de manageri, a inregistrat o crestere de la 101,5 puncte in luna mai la 101,8 puncte in iunie. Valoarea atinsa in luna iunie este cea mai mare inregistrata de indice din mai 2008 pana in prezent.

Rezultatele publicate de institutul german au venit ca o surpriza, avand in vedere ca analistii se asteptau in medie la un declin de 101,2 puncte, conform unui studiu realizat de Bloomberg pe 38 de economisti, potrivit NewsIn.

Guvernele statelor din zona euro sunt nevoite sa adopte masuri de austeritate pentru a reduce cheltuielile publice, dupa ce Grecia a fost foarte aproape de a intra in incapacitate de plata, ceea ce a alimentat temerile investitorilor cu privire la deficitele bugetare scapate de sub control.

In timp ce politicile fiscale aspre ar putea afecta cresterea economica, criza a dus si la deprecierea euro, care a pierdut 13% in fata monedei americane de la inceputul lui 2010, ceea ce a facilitat cresterea exporturilor din Germania catre tarile din afara zonei euro.

"Ne aflam intr-o perioada de crestere economica foarte puternica", a declarat Joerg Kraemer, economist sef in cadrul Commerzbank din Frankfurt. "Redresarea economiei va continua in a doua jumatate a anului, fiind sustinuta de cererea externa, dar intr-un ritm mai lent", a adaugat economistul.

Indicele Ifo al asteptarilor managerilor din mediul de afaceri a scazut de la 103,7 puncte la 102,4 puncte, in timp ce indicele situatiei actuale a crescut de la 99,4 la 101,1 puncte.

Moneda europeana nu a inregistrat fluctuatii puternice dupa publicarea indicelui german, euro fiind cotat la 1,2315 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri