OCDE confirma incetinirea cresterii economice a statelor membre

Expansiunea economica a celor mai bogate state ale lumii a incetinit in luna mai, conform unui raport publicat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citat de Les Echos.
"Indicii compoziti extinsi", care masoara evolutia activitatii economice a statelor membre, "au continuat sa arate o expansiune a economiilor, dar insotita de semnale puternice de incetinire a ritmului de crestere" in luna mai, in comparatie cu luna precedenta, conform raportului, citat de cotidianul francez, potrivit NewsIn.

Ritmul de crestere inregistrat de un indice aferent celor 31 de state din zona OCDE a incetinit pentru a zecea luna consecutiv. Dupa cresterea de 0,4% in aprilie, indicele nu a mai avansat decat cu 0,1% in luna mai.

Cu toate acestea, Franta, Italia, China si India au inregistrat un puternic impuls pozitiv asupra ritmului de crestere, conform organizatiei, al carui sediu se afla la Paris.

De asemenea, in acest moment exista date care anunta o posibila astfel de crestere si in Canada, Marea Britanie si Brazilia.

Indicii compoziti pentru Germania, Japonia, Statele Unite si Federatia Rusa au continuat sa reflecte o expansiune a economiilor in luna mai, dar ritmul de crestere al acestor economii ar putea ramane destul de scazut, conform OCDE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Efectele pandemiei. Australia blochează circulația între două state
Setari Cookie-uri