Incarcatorul, creatia designerului industrial Yves Behar, este conceput pentru a contribui la accelerarea procesului de adoptare a vehiculelor cu alimentare la reteaua electrica.

“GE WattStation permite reducerea considerabila a timpului necesar vehiculelor si, cu ajutorul tehnologiei de retea inteligenta (smart grid), permite companiilor de utilitati sa gestioneze impactul masinilor electrice asupra retelelor locale si regionale”, potrivit oficialilor GE.

Astfel, GE WattStation asigura scaderea timpului mediu de incarcare a automobilelor electrice de la 12-18 ore la 4-8 ore, in comparatie cu nivelul unu de incarcare standard, la un ciclu de incarcare pentru o baterie de 24 kWh.

Incarcatorul va fi comercializat incepand cu 2011 la nivel global. Spre sfarsitul anului curent, GE va prezenta o versiune specializata a incarcatorului, destinata uzului individual.

Citeste si:

In mai 2010, divizia de cercetare a GE si producatorul de automobile Nissan au semnat un protocol de colaborare pentru o perioada de trei ani in scopul explorarii de noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de incarcare inteligente.

Vezi cum arata incarcatorul in galeria foto de mai jos.

Sursa foto: www.ecomagination.com.