Economia Frantei a crescut cu 0,6% in trimestrul al doilea, datorita investitiilor corporatiste si cheltuielilor de consum, a declarat ministrul Economiei, Christine Lagarde, scrie Mediafax.

"Imi face placere sa va anunt (...) ca avansul din trimestrul al doilea a fost de plus 0,6% (...) de trei ori mai puternic decat in primul trimestru, institutul de statistica revizuind usor in urcare si cresterea din acea perioada, la 0,2%", a declarat Lagarde pentru radio Europe 1.

Potrivit ministrului, cresterea PIB din trimestrul al doilea a fost sustinuta in principal de o majorare cu 0,4% a cheltuielilor de consum si un avans de 1,1% al investitiilor corporatiste.

Franta este a doua mare economie din Europa, unul dintre cei mai mari exportatori din UE si una dintre cele mai importante piete de desfacere din regiune.

Autoritatile din Germania, cea mai mare economie europeana, au anunta cresterea economiei cu 2,2% in trimestrul al doilea, respectiv majorarea PIB cu 4,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita investitiilor si exporturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
INS revizuie negativ cresterea economica a tarii