MKB primeste 310 mil. euro de la grupul mama

Grupul financiar BayernLB va acorda subsidiarei ungare MKB, care detine in Romania banca MKB Romexterra, fonduri de 310 milioane de euro, a anuntat un purtator de cuvant al institutiei de credit germane, citat de Bloomberg.

"MKB va primi o majorare de capital de 173 de milioane de euro si fonduri de 137 de milioane de euro prin operatiuni ca transferuri de imprumuturi. Aceste transferuri se vor realiza in cadrul liniilor de credit existente", a afirmat reprezenatntul BayernLB, scrie Mediafax.

Banca ungara are nevoie de capital suplimentar in valoare de 300-400 de milioane de euro pentru a acoperi pierderi prognozate de 350 de milioane de euro, potrivit cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.

Directorul general al BayernLB, Gerd Haeusler, a afirmat, in aprilie, ca se discuta vanzarea MKB cu executivul Uniunii Europene. Comisia Europeana analizeaza ajutoarel de stat primite de mai multe banci, inclusiv BayernLB.

MKB Bank detine in Romania banca MKB Romexterra, MKB Romexterra Leasing si Corporate Recovery Management, cu activitati in domeniul colectarii si birourilor de raportare a creditelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri