Kerviel a fost condamnat in aceasta saptamana de un tribunal parizian la cinci ani de inchisoare, din care doi cu suspendare, si la plata integrala a pierderilor, de 4,9 miliarde euro.

In timpul procesului, fostul angajat a recunoscut ca a pierdut simtul realitatii, insa a insistat ca fost lasat sa actioneze de catre sefi, care, mai mult, l-au incurajat sa-si asume riscuri deoarece castiga bani pentru banca.

"Nu se pune problema reclamarii unei asemenea sume unui singur om. Avem oare intentia de a-l indatora pe Kerviel pentru 177.000 de ani? Raspunsul este nu. Suntem deschisi gasirii unei solutii in interesul actionarilor si salariatilor nostri si tinem cont de situatia lui Kerviel", a declarat Caroline Guillaumin, directorul de comunicare al Société Générale.

Citeste si:

Guillaumin a mentionat ca problema platii daunelor interese se va pune dupa luarea unei decizi la apelul introdus de fostul trader.

Banca ar putea incerca sa recupereze toate beneficiile pe care Kerviel le-ar putea obtine in urma acestei afaceri, precum drepturile de autor pentru publicarea cartii sale sau cele rezultate din ecranizarea acesteia.