Ratingul pentru soliditate financiara a fost mentinut la nivelul "D", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Perspectiva ratingurilor pentru datoriile pe termen lung si depozite este stabila, iar cea pentru soliditate financiara este pozitiva.

In plus, Moody’s a revizuit in scadere ratingul pentru datorii pe termen lung si depozite al RZB, de la "A1" la "A2", reflectand statutul acesteia de banca holding, cu perspectiva stabila.

Agentia a retras ratingul "D+" pentru soliditate financiara al RZB, in timp ce calificativul "Prime-1" pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut.

Citeste si:

RBI si-a inceput activitatea luni, incluzand si operatiunile din Romania controlate anterior de RIB.
Fitch a acordat, luni, noii banci calificativul "A" pentru credite pe termen lung, cu perspectiva stabila, "F1" pentru imprumuturi pe perioada scurta, rating de sprijin "1", "A" pentru plafon de sprijin si calificativ individual "C/D".

S&P a anuntat ca a atribuit RBI ratingul "A" pentru imprumuturi pe termen lung, cu perspectiva negativa, si "A-1" pentru credite pe termen scurt.

Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.

Raiffeisen International detinea la jumatatea acestui an o retea de 542 de sucursale in Romania, avand aproape 6.000 de angajati pe plan local, care deservesc peste 1,9 milioane de clienti.