Cel mai mare grup petrolier rus, Rosneft, a incheiat un acord cu compania venezueleana PDVSA, controlata de stat, pentru a cumpara cu 1,6 miliarde de dolari participatia de 50% detinuta de aceasta la patru rafinarii germane, transmite Reuters.

PDVSA detine rafinariile germane impreuna cu grupul britanic BP, prin intermediul companiei Ruhr Oel, potrivit Mediafax.

Unitatile de productie au o capacitate de 1,04 milioane de barili pe zi si reprezinta cele mai mari active din Europa ale Venezuelei, stat membru al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Wall Street Journal a indicat in august ca negocierile dintre grupul rus si PDVSA privind achizitia participatiei companiei venezuelene la rafnariile germane sunt in stadiu avansat. Publicatia a mentionat ca tranzactia reprezinta cea mai mare achizitie de active din vestul Europei de catre o companie energetica rusa.

Acordul a fost semnat la Kremlin, in prezenta presedintelui rus, Dmitri Medvedev, si a celui venezueluan, Hugo Chavez, se arata intr-un comunicat al Rosneft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si