Cel mai mare grup petrolier rus, Rosneft, a incheiat un acord cu compania venezueleana PDVSA, controlata de stat, pentru a cumpara cu 1,6 miliarde de dolari participatia de 50% detinuta de aceasta la patru rafinarii germane, transmite Reuters.
PDVSA detine rafinariile germane impreuna cu grupul britanic BP, prin intermediul companiei Ruhr Oel, potrivit Mediafax.

Unitatile de productie au o capacitate de 1,04 milioane de barili pe zi si reprezinta cele mai mari active din Europa ale Venezuelei, stat membru al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Wall Street Journal a indicat in august ca negocierile dintre grupul rus si PDVSA privind achizitia participatiei companiei venezuelene la rafnariile germane sunt in stadiu avansat. Publicatia a mentionat ca tranzactia reprezinta cea mai mare achizitie de active din vestul Europei de catre o companie energetica rusa.

Acordul a fost semnat la Kremlin, in prezenta presedintelui rus, Dmitri Medvedev, si a celui venezueluan, Hugo Chavez, se arata intr-un comunicat al Rosneft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri