Astfel, Henry Paulson, directorul executiv al bancii de investiții Goldman Sachs, a primit un pachet de acțiuni in valoare de 38 milioane de dolari (31,6 mil de dolari) pentru aportul adus la rezultatele record inregistrate in acest an de cea mai mare banca de investitii de pe Wall-Street, informeaza International Herald Tribune.

Aceasta recompensa reprezinta o consecinta a cresterii semnificative a veniturilor inregistrata de Goldman Sachs in acest an. Cea mai mare banca de investiții de pe Wall Street a anunțat recent o crestere cu 37 puncte procentuale a profitului pentru trimestrul ce tocmai s-a incheiat la 25 noiembrie. Astfel, profitul net a ajuns pana la pâna la nivelul de 1,63 miliarde de dolari (1,36 miliarde de euro).

Goldman Sachs, liderul de pe Wall-Street

Goldman Sachs, condusa de Henry Paulson, si-a pastrat pentru al cincilea an consecutiv poziția de lider pe piata consultantilor proceselor de fuziune intre marile companii. Asadar, cele mai mari companii de pe piata de profil, Goldman, Bear Stearns, Lehman Brothers, Morgan Stanley si Merrill Lynch au inregistrat impreuna in cele de al patrulea semestru profituri record de 5,3 miliarde de dolari (4,4 mld. de euro), cu 18 procente mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui raport publicat de cei de la Thomson Financial.

Companiile de consultanta si investitii au profitat astfel de valorea record a tranzacțiilor de la Bursa din New York, de ritmul oscilant al pretului petrolului si de cresterea intensitatii preluarilor corporatiste.

“ In ceea ce priveste sectorul nostrum de activitate, frecventa oportunitatilor este tot mai mare, ” afirma David Viniar, directorul financiar al grupului Goldman Sachs.

De asemenea, si Lehman Brothers , prima firma de titluri mobiliare de pe Wall Street, le-a oferit lui Richard Fuld, directorul executiv, 59 de ani, si altor cinci manageri de top un onorariu ce consta intr-un pachet de actiuni in valoare de 41 de milioane de dolari.

20 de milioane de euro – castigul mediu al unui CEO pe Wall-Street

Directorul Goldman Sachs, Henry Paulson , 59 de ani a incasat, anul acesta, un salariu de 600.000 de dolari (500.000 de euro) , si va detine actiuni in cadrul companiei in valoare de 3,89 milioane de dolari. In ansamblu, compansatiile totale primite de Paulson au crescut cu 21 de procente fata de anul trecut, relateaza Reuters.


Banca de investitii Morgan Stanley i-a oferit in primele cinci luni de la instalare directorului executiv John Mack compensatii in valoare de 11,5 milioan de dolari. In vara acestui an, momentul indtalarii sale in pozitia de CEO al grupului bancar, John Mack a semnat un contract conform caruia va primi 25 de milioane de dolari (20.8 de milioane de euro) numai in 2005 si 2006.

Acest pachet financiar este asemanator celor primite si de alti manageri de top de pe Wall-Street: James Cayne, CEO-ul grupului bancar Bear Streans, a primit 24,7 milioane de dolari, Henry Paulson, Goldman Sachs Group 29,8 milioane de dolari

Mack, in vârsta de 60 de ani, l-a inlocuit inlocuit acum jumatate de an pe Phillip Purcell, care a fost obligat sa paraseasca pozitia de presedinte, acesta primind in momentul plecarii compansatii ce depaseau 14 milioane de dolari.