Barroso, optimist in privinta aderarii Romaniei la Schengen

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, ca, potrivit pozitiei Comisiei Europene, nu exista nicio legatura legala intre MCV si aderarea la Spatiul Schengen si ca, daca toate criteriile vor fi indeplinite, aderarea va avea loc.

"Daca toate criteriile tehnice vor fi indeplinite, aderararea va avea loc. Desigur, exista anumite state care sunt de parere ca exista o legatura intre Mecanismul de Cooperare si Verificare, mai exact intre reformele juridice, si aderarea la Spatiul Schengen, ele considera ca aceasta capacitate de a implementa reformele juridice este un indicator al capacitatii de a implementa masurile legate de Spatiul Schengen, pentru ca este vorba de incredere", a spus el, raspunzand unei intrebari, transmite Mediafax, potrivit 9AM.ro.

Barroso a mentionat ca Romania va trebui sa coopereze cu celelalte state, sa le convinga de faptul ca este in masura sa devina un stat membru.

El a subliniat ca, in ceea ce priveste pozitia Comisiei Europene, lucrurile sunt foarte clare, mentionand ca nu exista nicio conexiune din punct de vedere legal intre criteriile pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare si pentru Spatiul Schengen.

Cititi mai multe despre vizita lui Barroso la Bucuresti pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri