Autoritatile de supraveghere a sectorului bancar din Uniunea Europeana (UE) intentioneaza sa efectueze noi teste pentru verificarea soliditatii bancilor in situatii dificile, rezultatele urmand a fi publicate in iunie 2011, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
"Lucram deja la un nou exercitiu, care va avea, mai mult sau mai putin, acelasi program ca testele de anul aceasta, asa ca rezultatele vor fi gata in iunie", a declarat Giovanni Carosio, presedintele Comitetului European al Supraveghetorilor Bancari.

Carosio a adaugat ca testele vor raspunde scenariilor elaborate de Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana pentru a verifica daca bancile detin suficient capital pentru a face fata unor situatii de criza.

Comitetul a efectuat teste de stres in iunie, care au evidentiat probleme majore la doar sapte banci europene, din 91 verificate in 20 de state. Acestor institutii de credit li s-a impus majorarea capitalului cu 3,5 miliarde de euro, suma mai mica decat au anticipat analistii.

Criticii considera ca testele nu au fost suficient de severe si s-au bazat pe metodologii problematice.

Supraveghetorii bancari din economiile majore ale lumii pun la punct un pachet de masuri suplimentare destinate bancilor mari, cu importanta sistemica, ale caror falimente ar afecta sistemul financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri