Grupul american Deloitte Touche Tohmatsu negociaza cu firma germana de consultanta Roland Berger Strategy Consultants pentru o combinare a afacerilor, cel mai probabil o fuziune, potrivit Mediafax.

Cele doua parti vor lua o decizie pana la jumatatea lunii decembrie, a declarat directorul general al Deloitte Germany, Martin Plendl, intr-o conferinta de presa, transmite Bloomberg.

Roland Berger a fost infiintata in 1967 in Munchen ca firma de consultanta de marketing cu un singur angajat. In prezent, compania are 180 de parteneri, 2.000 de angajati in 27 de tari si o cifra de afaceri anuala de peste 600 milioane euro, potrivit site-ului Roland Berger.

Divizia de consultanta a Deloitte a avut venituri de 7,5 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 31 mai 2010, potrivit lui Plendl.

"O fuziune ar reprezenta o oportunitate unica de crestere pentru ambele companii", a afirmat el.

Roland Berger a confirmat discutiile.

Fondatorul companiei, Roland Berger, s-a retras in luna august din functia de presedinte al consiliului de supraveghere.

Grupul Deloitte Touche Tohmatsu, cu sediul la New York, este una dintre cele mai mari companii de consultanta, audit, servicii contabile si consiliere financiara din lume, cu 170.000 de angajati si venituri de 26,6 miliarde de dolari in anul fiscal 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus la un pacient venit din România
Setari Cookie-uri