Mai multe companii energetice europene au suspendat activitatile de foraj in Egipt si au evacuat o parte din personalul din acest stat, care de o saptamana este scena unor manifestatii violente de strada, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Grupul britanic BP, unul dintre cei mai mari producatori de petrol si gaze naturale din Egipt, si compania spaniola Gas Natural, operatorul unei uzine de gaze naturale lichefiate in acest stat, au anuntat ca operatiunile nu le sunt afectate, insa evacueaza o parte din angajati.

Egiptul se regaseste printre primii exportatori ai lumii de gaze naturale lichefiate.

Statoil, din Norvegia, a evacuat de asemenea mai multi angajati si a suspendat activitatile de forare, ca si BG Group, din Marea Britanie. Activitatile de productie de gaze naturale ale BG se desfasoara normal.

"Am decis sa stopam pentru moment operatiunile de forare ca masura de precautie. Angajatii au plecat la sfarsitul saptamanii trecute, de asemenea ca o masura de precautie, in conditiile in care situatia este instabila si nu stim cum va evolua", a declarat un purtator de cuvant al Statoil.

Egiptul este de o saptamana scena unor manifestatii violente de strada la care participa sute de mii de persoane. Demonstrantii cer demisia presedintelui Hosni Mubarak, aflat in functie de 30 de ani.

Citeste si:

Bilantul protestelor din Egipt

A saptea zi de proteste din Egipt scufunda economia tarii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa