Investitorii au avut de ales între mai multe țări din Uniunea Europeană pentru amplasarea noii facilități de producție, iar România a prezentat mai multe avantaje printre care se numără tradiția în domeniul industrial, poziția geografică și competențele specialiștilor din producție. Astfel, Hatboru Romania va fabrica în Zona Liberă din Giurgiu țeavă de oțel sudată elicoidal și intenționează să angajeze peste 100 de operatori de mașini și specialiști în deformări plastice, sudură și control nedistructiv.

Hatboru Romania va fabrica la Giurgiu țeavă de oțel sudată elicoidal, cu diametre exterioare de până la 2540 mm, care va fi acoperită anti-coroziv atât la exterior, cât și la interior.

“Am decis să construim fabrica Hatboru la nivel local întrucât cred cu tărie în reindustrializarea României în domeniile tradiționale din care am ieșit în ultimele decenii. Deși avem o istorie de peste 150 de ani în petrol și de peste 110 de ani în domeniul gazelor, iar prima conductă de gaze a fost construită în 1914, nu aveam până acum nicio fabrică în care să fie produsă țeavă pentru conducte magistrale, așa cum este standardul industriei astăzi, cu acoperire interioară și exterioară. ”, a declarat Horia Alexander Enciu, acționar Hatboru Romania.

Țeava produsă în județul Giurgiu va fi folosită pentru conducte de gaze naturale, țiței, produse petroliere, aducțiuni de apă, canalizare, termoficare, construcții de drumuri și poduri, consolidări de maluri și extinderi de porturi.

“Ne propunem să ajungem în primul an de activitate la o producție care să fie peste volumul importat pe piața din România în ultimii 15 ani. (...) Avem răbdare și vom construi pe piața românească pas cu pas”, a declarat Mehmet Kiliclar, Președintele Consiliului de Administrație al Hatboru Romania.

Compania turcă Hatboru a început să fie activă în România în 2008-2009, atunci când a livrat împreună cu Industrial MD Trading SRL (IMD) 25 de km de țeavă DN 700 pentru conducta de transport gaze naturale Szeged-Arad, care urma să interconecteze sistemele de transport din România și Ungaria.

În 2009-2010 au urmat proiectele care au asigurat alimentarea cu gaze a noii centrale a Petrom de la Brazi, Filipești-Butimanu, 37 de km de țeavă Dn 700 și Butimanu-Brazi, 30 de km, DN 800. Un proiect important este și conducta BRUA, pentru care Hatboru a livrat împreună cu IMD circa 120 km, DN 800 în 2018-2019.

În 2020 compania turcească a livrat țeavă DN 600 în Republica Moldova, pentru conducta Ungheni-Chișinău. În ultimi 2–3 ani, compania a livrat 87 km, DN 300, pentru conducta Sighetul Marmației-Borșa și țeavă pentru o serie de proiecte din apropierea Bucureștiului.

În total, au fost livrate în acești 15 ani circa 25.000 de tone de țeavă produsă de Hatboru în Turcia pentru Sistemul Național de Transport gaze naturale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri