Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că cei 4 şefi de poliţie de la Constanţa nu au fost demişi, ci au fost eliberaţi din funcţie la cerere.

Predoiu a fost întrebat la Digi24 de anunţul făcut de reprezentanţi ai Ministerului de Interne cu privire la mai multe demiteri printre şefii de poliţie, în urma accidentului rutier de la 2 Mai.

"Nu au fost demiteri, au fost eliberări din funcţie la cerere. Deci persoanele respective au cerut eliberarea din funcţiile de conducere. (...) E altceva decât demisie, au cerut să fie eliberaţi din funcţie, aici intrăm în nuanţe juridice", a spus Predoiu.

El a adăugat că vrea să se comporte profesionist în legătură cu acest caz de la Constanţa şi să ia măsurile care se impun în urma controlului pe care l-a dispus.

"Ca ministru am responsabilităţi, una dintre ele este că trebuie să aflu ce se întâmplă acolo şi trebuie să o fac profesionist. De ce? Pentru că dacă o fac neprofesionist reverberaţiile pot fi în lanţ. Eu, dacă eram un ministru superficial sau orientat politic în sensul rău al cuvântului, luni demiteam pe toată lumea la Constanţa. Poate că mi-ar fi spus 'uite ce ministru hotărât, i-a ras pe toţi, i-a dat afară' - se muta atenţia poate de pe Ministerul de Interne pe alt subiect, oricum, eu puteam să spun că am tăiat în carne vie de sus şi până jos. Dar dacă fac acest lucru neprofesionist, marţi, miercuri, joi, peste o săptămână, peste un an, eu lucrez cu acest sistem în care fiecare are responsabilităţi şi eu nu vreau să transmit sistemului mesajul 'vă faceţi, nu vă faceţi treaba, dacă apare o criză politică eu am tăiat pe oricine în calea mea ca să îmi salvez eu imaginea şi reputaţia' şi să dau impresia că sunt hotărât. Şi dacă în urma acestui control la nivel operativ şi managerial ajungem la concluzia că există responsabilitate şi la nivelul şefului de inspectorat, nu o să am nicio ezitare să iau o decizie", a precizat ministrul de Interne.

În urma anchetei solicitate de ministrul Afacerilor Interne în legătură cu accidentul rutier de la 2 Mai, s-a dispus eliberarea din funcţie a adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şefului Serviciului Rutier Constanţa, şefului Poliţiei Municipiului Mangalia, şefului Biroului Poliţiei Vama Veche, a anunţat, miercuri, Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri