Primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu, a fost prins, miercuri seară, de procurorii DNA când ar fi restituit 10.000 de euro dintr-o mită de 30.000 de euro. Totul ar fi avut loc chiar în primărie.

UPDATE: Conducerea PSD Argeş a votat excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

"Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD Mioveni.

Primarul oraşului Mioveni a fost dus miercuri seara la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, pentru a fi audiat.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, miercuri seara, o percheziţie la locuinţa primarului oraşului Mioveni, social-democratul Ion Georgescu, într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor, edilul ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducere la spitalul din Mioveni.

Întrucât nu a reuşit să ducă la capăt angajarea, primarului i s-ar fi cerut înapoi banii. El a fost prins când îi dădea înapoi.

Ion Georgescu este în funcție din 2006.

Sursa foto: Facebook / Primăria Orașului Mioveni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri