Ministerul Finantelor Publice (MFP) va selecta pana pe data de 6 septembrie un consultant juridic pentru extinderea programului de Medium Term Notes, care va permite emiterea de titluri de stat in dolari pe pietele internationale, potrivit institutiei.

Ofertele pot fi depuse pana la data de 6 septembrie ora 11:30-12:00, la sediul Ministerului Finantelor Publice, scrie Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi a declarat la jumatatea lunii iunie ca Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca in 4-5 luni Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe pietele internationale.

Dragoi a aratat atunci ca decizia de imbunatatire a programului de Medium Term Notes a fost luata in contextul in care exista interes din partea fondurilor.

"Pentru piata americana este alta legislatie si necesita expertiza juridica diferita. Este un proces diferit, care presupune o documentatie separata, un nou due-dilligence. Daca s-ar fi pornit de la inceput cu ambele variante, euro si dolari, am fi intarziat derularea procedurilor pentru prima emisiune", a declarat miercuri pentru MEDIAFAX Bogdan Dragoi.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro.

In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Consultanta juridica pentru prospectul MTN destinat emisiunilor in euro a fost asigurata de consortiul RTPR - Allen&Overy.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat se imprumuta Romania in ianuarie, dar si intreg anul 2020