Ofertele pot fi depuse pana la data de 6 septembrie ora 11:30-12:00, la sediul Ministerului Finantelor Publice, scrie Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi a declarat la jumatatea lunii iunie ca Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca in 4-5 luni Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe pietele internationale.

Dragoi a aratat atunci ca decizia de imbunatatire a programului de Medium Term Notes a fost luata in contextul in care exista interes din partea fondurilor.

"Pentru piata americana este alta legislatie si necesita expertiza juridica diferita. Este un proces diferit, care presupune o documentatie separata, un nou due-dilligence. Daca s-ar fi pornit de la inceput cu ambele variante, euro si dolari, am fi intarziat derularea procedurilor pentru prima emisiune", a declarat miercuri pentru MEDIAFAX Bogdan Dragoi.

Citeste si:

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro.

In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Consultanta juridica pentru prospectul MTN destinat emisiunilor in euro a fost asigurata de consortiul RTPR - Allen&Overy.