Casa de avocatura Bostina si Asociatii a asistat Alcedo in tranzactia prin care grupul japonez Sumitomo a cumparat 90% din capitalul social al companiei, in cadrul unei tranzactii de cateva zeci de milioane de euro.

Echipa de avocati care a asigurat consultanta juridica pe intregul celor peste doi ani de negocieri a fost condusa de avocatul partener Cezar Gusu, in structurarea tranzactiei fiind implicata si Bostina & Associates Corporate Finance, condusa de Oana Borocan.

„Negocierile au fost lungi si dificile insa am reusit sa le ducem la bun sfarsit, in ciuda climatului economic nu tocmai favorabil. Este un succes al muncii in echipa, atat din partea avocatilor cat si a consultantilor de la Bostina & Associates Corporate Finance”, spune avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Alcedo detine o cota de aproximativ 20% din piata de distributie a produselor de protectia plantelor si peste 10% din piata de distributie de seminte certificate. De asemenea, Alcedo detine Alchimex, producator de produse de protectia plantelor din Romania.

Sumi Agro Europe, cu sediul la Londra, este o subsidiara a Sumitomo Corporation cu sediul central in Tokyo, Japonia. Sumitomo Corporation este una dintre cele mai mari firme de comert de lume, avand afaceri in domenii precum resurse energetice, metalurgie, agricultura si altele. Cu peste 600 de subsidiare la nivel mondial, grupul a avut o cifra de afaceri de peste 100 miliarde dolari in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Gruia Stoica scapa de inchisoare si va munci in folosul comunitatii