Fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

Pentru Nagy, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus un termen de incercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de sase ani, scrie Mediafax.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), a primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR, trei ani si jumatate tot cu suspendare.

In 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat, in acest dosar, pentru abuz in serviciu, de un complet de trei judecatori ai ICCJ. Instanta suprema a retinut atunci, in cazul lui Chiuariu, ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Citeste si:
DNA: Cristian Boureanu avea 1,6 milioane de euro intr-o banca
DNA: Cristian Boureanu avea...

In acest dosar au mai fost condamnati Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), care a primit sase ani de inchisoare, Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR - cinci ani si jumatate de inchisoare, Emanoil Lepadatu, directorul economic executiv al CNPR - cinci ani de inchisoare si Ioan Folfa, administratorul societatii Topcadex 99 - un an de inchisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developements SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situatia juridica a terenului si a favoriza astfel firma mentionata.

Prejudiciul in acest caz este estimat de DNA la 8.619.787 de euro.

Citeste si:
George Becali si nepotul sau, urmariti penal pentru spalare de bani
George Becali si nepotul sau,...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE Procurorii DNA fac perchezitii la sediul judetean al PSD Arad