Companiile romanesti au inceput sa se gandeasca din nou la crestere si exista un interes tot mai mare din partea antreprenorilor sa atraga investitori pentru a sustine cresterea, spune Ruxandra Ogrendil, Managing Partner al Pathfinder, in cadrul conferintei M&A Outlook 2014, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu EY Romania, PeliFilip si Pathfinder Management&Consulting.

"Consider ca suntem pe directia buna si vedem un interes in piata de ambele parti. Exista bani pentru regiune si pentru Romania si vad un interes tot mai mare si din partea companiilor romanesti sa atraga invesittori", a subliniat Ruxandra Ogrendil.

De asemenea, Alina Stancu Birsan, partener in cadrul casei de avocatura PeliFilip, considera ca in prezent exista mai multa activitate in piata, este insa un sentiment de pre-piata,decat de piata. "Sunt multe discutii, multe tatonari. Pana la faza de concretizare de tranzactii mai trebuie sa treaca timp si energie".

Totodata, Cezar Scarlat, managing partner Abris Capital Partners considera ca Romania este prima piata din regiune ca potential pe zona de M&A, chiar daca Polonia este in fata noastra ca volum al tranzactiilor.

Cezar Scarlat: Traditia latina ne face sa fim exagerat de optimisti sau pesimisti, dar lumea a obosit sa fie pesimista.

Dan Farcasanu, director de investitii Resource Partners este mai realist si atrage atentia ca unele sectoare cresc, insa altele inregistreaza scaderi, precum constructiile. "La nivelul fondurilor de investitii simtim o dezmortire a pietei, apar mai multe tranzactii insa au nevoie de timp sa se concretizeze. In anii trecuti au fost putine proiecte interesante, insa banii au fost pentru Romania".

Mihai Pop, manager EY Romania, a vorbit despre investitorii care s-au uitat la Romania, dar nu au investit. Acum, Romania se intoarce pe harta investitionala a celor care nu au venit, dar totodata conflictul din Ucraina pune o oarecare presiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri