Dinu Pescariu, 40 de ani, a aparut in lista din ce in ce mai extinsa a persoanelor implicate in scandalul de mita si trafic de influenta la nivel inalt. Informatia a fost furnizata de un martor audiat de DNA in dosarul Microsoft, care a descris intregul lant de persoane si companii prin care statul roman a favorizat cumpararea unor produse software si IT fie fictive, fie la preturi exagerate. "Dorin Cocos a facut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 dolari sa ajunga la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlata de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Stefan, prin intermediul societatii DD Land Oil din Cipru, iar diferenta de circa 9.000.000 dolari sa fie transferata catre Dinu Pescariu. Din aceasta suma, Dinu Pescariu urma sa-i dea lui Dorin Cocos suma convenita intre ei" este declaratia data de catre martor la DNA. Fostul jucator de tenis ar fi ramas cu 3,2 milioane, potrivit gsp.ro.

Mirela Neag si Catalin Tolontan au semnat si un articol pe blogul celui din urma, tolo.ro, legat de faptul ca personaje din dosarul Microsoft se regasesc si in cedarea bazei Cutezatorii.

"Nu mai putin de patru nume se gasesc in punga de pamint si de bani de pe malul lacului Tei si numita baza sportiva Cutezatorii. Ca in intersectiile dintre multimile matematice, cele patru nume sint si pe lista procurorilor din cazul Microsoft. Intii e vorba de Dinu Pescariu, cel care a primit baza spre gestiune in 2004 si care, in cazul Microsoft, actiona ca scutier si om de repartizat milioanele de euro pentru “Eternii” Dorin Cocos si Niro", scriu cei doi autori.

Sursa foto: pescariusports&spa.ro