Opt persoane, intre care patru politisti, retinute dupa perchezitiile de la Turceni si Rovinari

Opt persoane, intre care patru politisti, au fost retinute dupa perchezitiile care au avut loc joi in orasele Turceni si Rovinari, vizand furturi masive de carbune din instalatiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia, sub protectia agentilor de Politie.

Alte 14 persoane, intre care si opt politisti, sunt cercetate sub control judiciar, iar un alt politist este urmarit penal fara a se fi luat vreo masura preventiva impotriva sa. Cei opt suspecti retinuti vor fi prezentanti Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Politistii din Directia Generala Anticoruptie au facut, joi, 23 de perchezitii in orasele Turceni si Rovinari, la persoane suspectate de furtul unor cantitati mari de carbune din Complexul Energetic Oltenia, precum si la 13 politisti care ar fi primit mita pentru a permite transportul carbunelui sustras. Perchezitii au fost facute inclusiv la Politia Orasului Turceni si Politia Orasului Rovinari.

In urma cercetarilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constanta sustragerea unor cantitati insemnate de carbune din instalatiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest carbune era transportat si comercializat pe raza judetelor Dolj, Gorj si Mehedinti.

Activitatea de transport a carbunelui sustras era desfasurata sub protectia unor agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj - Politia Orasului Turceni, Politia Orasului Rovinari si posturile de politie arondate, care pretindeau si primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenta a autoutilitarelor folosite in acest scop.

Citeste si:
Va fi eliminată izolarea pentru persoanele care vin din ţări cu...
Persoanele care vin din ţări...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Surse judiciare au precizat ca politistii luau intre 50 si 200 de lei pentru fiecare transport. Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Cauza a fost instrumentata cu sprijinul Jandarmeriei Romane si al Serviciului Roman de Informatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri