Alte 14 persoane, intre care si opt politisti, sunt cercetate sub control judiciar, iar un alt politist este urmarit penal fara a se fi luat vreo masura preventiva impotriva sa. Cei opt suspecti retinuti vor fi prezentanti Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Politistii din Directia Generala Anticoruptie au facut, joi, 23 de perchezitii in orasele Turceni si Rovinari, la persoane suspectate de furtul unor cantitati mari de carbune din Complexul Energetic Oltenia, precum si la 13 politisti care ar fi primit mita pentru a permite transportul carbunelui sustras. Perchezitii au fost facute inclusiv la Politia Orasului Turceni si Politia Orasului Rovinari.

In urma cercetarilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constanta sustragerea unor cantitati insemnate de carbune din instalatiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest carbune era transportat si comercializat pe raza judetelor Dolj, Gorj si Mehedinti.

Citeste si:

Activitatea de transport a carbunelui sustras era desfasurata sub protectia unor agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj - Politia Orasului Turceni, Politia Orasului Rovinari si posturile de politie arondate, care pretindeau si primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenta a autoutilitarelor folosite in acest scop.

Surse judiciare au precizat ca politistii luau intre 50 si 200 de lei pentru fiecare transport. Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Cauza a fost instrumentata cu sprijinul Jandarmeriei Romane si al Serviciului Roman de Informatii.