Reprezentantii a 49 de agenti economici, verificati in cadrul actiunilor de control desfasurate in 19.09 a.c., au fost invitati la sediul Directiei Antifrauda in cursul zilei de marti, 22.09. Discutiile vor viza gasirea de solutii pentru eliminarea practicilor uzitate de acestia, respectiv tinerea unei evidente duble si eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale in locul bonului fiscal.

Astfel, ANAF a dat 135 de amenzi in suma de 437.200 lei, a confiscat numerar in valoare de 8.081 lei, a dat 11 avertismente si a inchis un local.

In urma actiunii de sambata noaptea, s-a constatat ca, aproape fara exceptie, cei controlati eliberau note de plata/ proforme sau bonuri nefiscale in locul bonului fiscal, existand suspiciunea intemeiata ca acestia tin evidenta dubla a activitatii.

Citeste si:

Intrucat, in ciuda actiunilor concertate ale inspectorilor antifrauda demarate in martie 2015, o parte dintre agentii economici nu au inteles ca, alaturi de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acorda o atentie deosebita evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atenta a evidentelor tehnico-operative si contabile.

In situatia repetarii unor astfel de constatari, in conformitate cu OUG 28/1999, activitatea acestor agenti va fi suspendata.

Sursa foto: Centrul Vechi Bucuresti/Shutterstock.com