Contestatiile celor trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4, din 3 noiembrie, prin care au fost arestati preventiv pentru ucidere din culpa vor fi judecate, marti, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Magistratii vor decide, marti, daca Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu vor fi cercetati in stare de arest sau in libertate. Decizia pe care o va lua Tribunalul Bucuresti va fi definitiva, scrie Mediafax.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv in 3 noiembrie, de Judecatoria Sectorului 4 pentru ucidere din culpa, in cazul incendiului din clubul Colectiv.

Potrivit PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.

Citeste si:
M. Muncii: In Romania, oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme
Ministrul Muncii, despre...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ana Patru, fost sefa AEP, achitata de Tribunalul Bucuresti