Potrivit DNA, in cursul lunii noiembrie 2006, Radu Ionescu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un om de afaceri, denuntator in cauza, un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 de euro, pentru a sprijini societatea afaceristului cu derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente, conform Mediafax.

Procurorii anticoruptie mai arata ca autovehiculul a fost primit prin intermediul unei alte firme care, in perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati.

Radu Ionescu a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova de la Campina si va fi prezentat magistratilor Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.

El a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova in mandatul 2004 -2008, cand ar fi savarsit faptele de coruptie de care e acuzat, detinand aceasta functie si din luna martie a anului 2015 pana in prezent.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock