Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Radu Ionescu, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti de luare de mita.

Potrivit DNA, in cursul lunii noiembrie 2006, Radu Ionescu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un om de afaceri, denuntator in cauza, un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 de euro, pentru a sprijini societatea afaceristului cu derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente, conform Mediafax.

Procurorii anticoruptie mai arata ca autovehiculul a fost primit prin intermediul unei alte firme care, in perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati.

Radu Ionescu a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova de la Campina si va fi prezentat magistratilor Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.

El a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova in mandatul 2004 -2008, cand ar fi savarsit faptele de coruptie de care e acuzat, detinand aceasta functie si din luna martie a anului 2015 pana in prezent.

Citeste si:
Newsweek: Cum și-a ascuns primarul Mutu, PSD, șase apartamente
Newsweek: Cum și-a ascuns...

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cum pot recupera firmele o parte din sponsorizări prin reducerea impozitului
Setari Cookie-uri