Functionarea frauduloasa a sistemului de protectie speciala a copiilor institutionalizati intr-un centru de plasament din Bucuresti reprezinta obiectul unui dosar in care procurorii fac 19 perchezitii. Tot in acest doar a inceput urmarirea penala a 21 de persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului, avuz in serviciu si delapidare.

Procurorii si politisti au decis punerea in executare autorizatii de perchezitii inclusiv la o institutie publice, intr-un dosar in care in cursul acestei luni s-a dispus inceperea urmaririi penale in cazul a 21 de persoane suspectate de rele tratamente aplicate minorului, avuz in serviciu si delapidare, conform News.ro

"Actele de urmarire penala vizeaza modalitatea frauduloasa de functionare a sistemului de protectie speciala a copiilor institutionalizati, in perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunt formulat in luna noiembrie 2015), in cadrul unui centru din Bucuresti", anunta Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Surse oficiale au declarat ca institutia publica la care au loc perchezitii este un centru de plasament din Sectorul 1 al Capitalei.
Cercetarile au fost facute cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR, iar o parte dintre activitati au fost realizate in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil si Fundatia SERA, mai spune Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1: Sunt perchezitionate mai multe centre de plasament, dar si sediul DGASPC


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sapte angajati din centrul de plasament Sf. Maria au fost arestati