Astfel, prin decizia de astazi, s-a acordat un ajutor de stat individual catre SC Unifarm SA in valoare de 44,27 mil lei, suplimentand astfel bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2018 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor in materie de ajutor de stat in cazul serviciilor de interes economic general.

In ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sanatatii inca din anul 2017, exista o lipsa acuta pe piata din Romania a imunoglobulinei umane. Romania a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protectie civila stabilit in baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului si Consiliului European pentru furnizarea oricarei cantitati disponibile de imunoglobulina umana.

“A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulina a durat prea mult si are un impact vital asupra multor pacienti care asteapta acest medicament. In perioada in care tratamentele vor fi asigurate in acest mod, vom cauta solutii pe termen lung pentru a ne asigura ca nu mai ajungem in astfel de situatii”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Turistii isi pot recupera in...
Citeste si: Cartelul agentiilor: Cum isi pot recupera turistii banii pierduti

Sursa foto: Shutterstock / dotshock