Ordonanta de Urgenta 92, prin care Guvernul a modificat legile Justitiei, este neclara si discriminatorie, spun judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, cei care au sesizat Curtea Constitutionala atunci cand s-au lovit de prevederile acestei ordonante, scrie Digi24.

Magistratii arata in motivarea sesizarii ca articolul care instituie in cazul procurorilor o vechime in magistratura de minim 10 ani se aplica si celor care sunt deja in functii.

Mai mult, prevederea ii discrimineaza pe procurorii anticoruptie. Ca sa ramana in functii, acestia ar fi trebuit sa fi sustinut un concurs, spre deosebire de procurorii DIICOT, pentru care ordonanta promovata de Tudorel Toader prevede doar sustinerea unui interviu.

In conditiile noilor modificari, Directia Nationala Anticoruptie s-ar putea afla in incapacitate de a functiona, intrucat doar sefii au sustinut un concurs la obtinerea functiilor.

De asemenea, judecatorii CAB se intreaba de ce Guvernul nu a motivat situatia extraordinara care a justificat emiterea acestei ordonante de urgenta.

Citeste si:
Trenul pana la aeroportul Otopeni, in asteptare: se suspenda lucrarile
Instanta a decis suspendarea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dosarul de coruptie al lui Dan Sova, rejudecat de la zero