Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, delegarea lui Calin Nistor la sefia Directiei Nationale Anticoruptie, unde ocupa, in prezent, pozitia de procuror-sef adjunct, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Sursele citate au aratat ca decizia a fost luata cu unanimitate.

Sectia pentru procurori a luat in discutie joi „propunerea de delegare in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Calin Nistor, procuror-sef adjunct in cadrul DNA”.

Calin Nistor este cel care asigura in acest moment conducerea DNA, dupa ce Anca Jurma a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, ca nu mai doreste prelungirea mandatului de sef interimar. La acel moment, Jurma spunea ca DNA "nu are tinte", iar procurorii trebuie sa aiba posibilitatea sa instrumenteze dosare de coruptie, "fara sa fie intimidati".

Potrivit ei, daca exista abuzuri in justitie, atunci ele trebuie sanctionate si adauga faptul ca crede "intr-o justitie cu mainile curate".

"Nu m-am solidarizat si nu ma voi solidariza cu abuzuri in indeplinirea actului de justitie, indiferent de catre cine s-ar comite. Aceste abuzuri nu trebuie sa existe, iar daca exista, ele trebuie sanctionate. Cred intr-o justitie cu mainile curate. Nu ma solidarizez insa nici cu maniera in care unii procurori au inteles sa isi exprime nemultumiri profesionale sau personale folosind metode ascunse, nelegale si nedeontologice, nedemne de un magistrat. Cred ca s-a ajuns prea departe si cred ca a venit momentul ca aceste practici sa inceteze", declara Jurma.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Ulterior, ministrul Justitiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-sef al DNA. Presedintele Klaus Iohannis a respins insa aceasta propunere.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri