Un tablou realizat de pictorul abstract german Gerhard Richter a fost vandut pentru 34,2 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii organizate la Londra de casa Sotheby's, stabilind un record pentru o lucrare realizata de un artist in viata, scrie Mediafax.
Tabloul, intitulat "Abstraktes Bild (809-4)", a facut parte din colectia personala a cantaretului britanic Eric Clapton.

El a fost cumparat de o persoana care a dorit sa isi pastreze anonimatul in cadrul licitatiei organizate la Londra de casa Sotheby's.

Tabloul, care fusese evaluat la 19 milioane de dolari, a depasit cu mult estimarile initiale.

Pretul in sine nu reprezinta insa o surpriza pentru cunoscatori, intrucat Gerhard Richter este unul dintre cei mai apreciati pictori in viata. O alta opera de Richter a fost vanduta la o licitatie de arta ce avut loc la New York, in luna mai, pentru 21,8 milioane de dolari.

Pictura lui Gerhard Richter (nascut pe 9 februarie 1932) a depasit recordul pentru o lucrare realizata de un artist in viata, stabilit in 2010 de lucrarea "Flag" de Jasper Johns, care a fost vanduta pentru o suma de 28,6 milioane de dolari, la o licitatie organizata la New York de casa Christie's.

Tabloul "Abstraktes Bild (809-4)" de Gerhard Richter are o suprafata de peste doi metri patrati. Acest tablou a fost unul dintre cele trei pe care Eric Clapton le-a cumparat in 2001, la o licitatie organizata de casa Sotheby's, pentru o suma totala de 3,4 milioane de dolari.

"Abstraktes Bild" face parte dintr-o serie de patru tablouri create de Richter la jumatatea anilor 1990. Trei dintre ele au fost cumparate de Eric Clapton in urma cu 11 ani, iar cel de-al patrulea apartine colectiei de arta detinuta in comun de doua muzee celebre britanice - Tate si National Galleries of Scotland.

Muzicianul britanic nu este strain de universul licitatiilor. In 2011, starul britanic s-a despartit de peste 70 dintre chitarele sale, pentru 2,15 milioane de dolari, cu ocazia unei licitatii organizate in scopuri caritabile, la New York, la care au participat cateva sute de fani si care a depasit toate pronosticurile specialistilor.

Banii obtinuti au fost donati de muzician in beneficiul Crossroads Centre, o clinica de dezalcoolizare si dezintoxicare pe care Eric Clapton a infiintat-o in Antigua si Barbuda.

Sursa foto:
www.gerhard-richter.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri