Primaria Sibiu a anuntat, joi, ca a alocat aproape sase milioane de lei pentru evenimentele culturale care vor avea loc in acest an, tema geneala a celor 78 de proiecte selectate spre finantare fiind "Sibiu Smart”, transmite corespondentul Mediafax.

"Suma totala cu care municipalitatea finanteaza cele 78 de proiecte selectate este de 5.927.500 lei”, sustin reprezentantii Primariei Sibiu.

Potrivit acestora, cele mai mari sume au fost alocate unor evenimente cu traditie in viata culturala sibiana. Astfel, au primit cate 300.000 de lei festivalul Artmania, Festivalul Astra Film, 250.000 de lei va primi TIFF si cate 200.000 de lei Sibiu Jazz Festival si Festivalul International al Artei Lirice.

Sume importante au fost alocate si evenimentelor mai nou intrate in agenda culturala, dar care au fost foarte apreciate de public: Media Music Awards, Cibinfest 2013, Festivalul International de Muzica Sibiu, Focus Sibiu sau Miss Diaspora Models International 2013.

Potrivit reprezentilor Primariei Sibiu, in acest an vor primi finantare, in premiera, evenimente inedite care au intrunit criteriile de selectie: 2 mai - Ziua Nationala a Tineretului, Scriitori romani versus traducatori germani, Festivalul Gradinilor, Strada cu carti, Sibiu Magic Weekend, Smart Hermannstadt Rock, Balul Tinerilor Artisti.

Anul trecut, agenda culturala a continut 53 de evenimente, suma totala alocata fiind de 3.868.017 lei.

Potrivit oficialilor Primariei Sibiu, "Sibiu Smart” se refera la "promovarea Sibiului ca oras universitar”, tinerii fiind actorii principali ai evenimentelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cat ne costa petrecerile Gabrielei Firea si care sunt prioritatile ei