Numarul persoanelor care vor beneficia de bilete de tratament a fost suplimentat de la aproape 60.000 la peste 80.000, prin reducerea sejurului de la 18 la 16 zile, a anuntat, joi, intr-o vizita de lucru la Statiunea Balneoclimaterica Buzias, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a fost, joi, intr-o vizita de lucru in judetul Timis. Demnitarul a vizitat si Statiunea Balneoclimaterica Buzias, unde va fi inaugurata in curand o baza moderna de tratament pentru pensionari.

Ministerul Muncii precizeaza ca investitia, de 3.822.696 lei, a fost facuta prin Casa Nationala de Pensii Publice, si va fi finalizata la sfarsitul lunii iulie. Rovana Plumb a anuntat, cu acest prilej, suplimentarea biletelor de tratament cu 22.000, precizand ca masura a fost posibila dupa ce s-a redus sejurul pentru o persoana de la 18 la 16 zile, cu acordul Confederatiei Pensionarilor din Romania.

Initial, Guvernul aprobase 59.641 de bilete de tratament anul 2014, fata de 50.352 anul trecut. Ministrul s-a referit si la Ziua Internationala a Familiei, in acest sens aratand ca una dintre prioritatile mandatului sau este consolidarea rolulul familiei in societate, precizand ca isi propune sa sprijine toate categoriile sociale, in special cetatenii care sunt in nevoie, potrivit Mediafax.

"Sunt onorata sa am in grija familia si le urez tuturor familiilor din tara la multi ani!", a spus ministrul. Ziua de 15 mai a fost declarata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului si sustinuta de Patriarhia Romana, 15 mai a devenit oficial si Ziua familiei romane.

Citeste si:
Ce destinatii au preferat romanii pentru inceputul de an
Romanii au calatorit mai mult...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum iti poti cumpara vacanta de vara cu MAGNETI DE FRIGIDER
Setari Cookie-uri