Granada

Granada

Spania este o tara cu multe posibilitati turistice indiferent de gusturi, de la plaja, munte, orase spectaculoase, fapt pentru care este o destinatie in care poti merge an de an fara sa te plictisesti. De aceasta data iti recomandam sa uiti de Barcelona si sa te indrepti spre Granada, un oras greu de ignorat de catre turisti, in care ajungi dupa un zbor in Malaga.

Aflat in Andaluzia (sudul Spaniei), Granada este o expresie al multiculturalismului, un loc si-a pus amprenta spiritul marocan. Cea mai impunatoare atractie turistica din Granada este Palatul Alhambra - cel mai important momument de inspiratie islamica din Spania, Catedrala din Granada, Palatul Nasrid, Grotele Sacromonte (un cartier pitoresc), Gradinile Generalife. De asemenea, din Granada poti sa faci drumetii in zona montana Sierra Nevada.

Bilete de avion: de la 200 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Lyon

Lyon

Cand ne gandim la Franta, ne gandim automat la un city break in Paris si ignoram ca existe si alte orase frumoase in Hexagon. Unul dintre acestea este Lyon, de altfel cel mai bun oras de city break din acest an, potrivit World Travel Awards.

Orasul de pe malul fluviului Rhone este un important centru in Patrimoniul UNESCO, in care merita sa vizitezi bazilica Notre Dame de Fourviere, Musee des Confluence, Piata Terreaux, opera si frescele din Lyon. Pe langa acestea, poti sa te pierzi pe stradutele inguste si pietruite si sa faci o vizita Ninkasi, o berarie cu productie proprie.

Bilete de avion pana la Lyon: de la 153 euro dus-intors

Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Porto

Porto

Cand vine vorba de un city break in Portugalia, Lisabona este intotdeauna prima sau singura alegere a turistilor, uitand ca pot da o fuga si in Porto sau pot merge direct in orasul pe care il asociem cu binecunoscutul vin.

Porto se afla in nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, preturile pentru o calatorie dus-intors sunt similare.

Ce vezi in Porto: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul raului Douro si Gara Sao Bento - o adevarata opera de arta.

Bilete de avion: de la 287 euro dus-intors

SUrsa foto: Pixabay.com

Dubrovnik

Dubrovnik

Desi aproape de Romania, Croatia nu prea este luata in calcul ca destinatie de city break. De aceea, iti recomandam orasul Dubrovnik pentru o vacanta scurta, mai ales daca vrei sa mergi intr-un loc mai putin aglomerat.

Dubrovnik este o perla a Marii Adriatice, unde combinatia dintre peisajul marin si cel urban fac din orasul croat una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii. Este un loc cu temperaturi ridicate tot anul, asa ca daca mergi in octombrie mergipoti face linistit plaja la temperaturi destul de ridicate, in jur de 20 de grade Celsius. Centrul istoric din Dubrovnik este parte din patrimoniul UNESCO si trebuie sa te convingi singur de frumusetea locului.

Bilete de avion: de la 294 euro dus-intors

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Sankt Petersburg

Sankt Petersburg

Cand vrei sa te lauzi ca ai vazut "altceva" decat o destinatie clasica cum ar fi Paris, Roma sau Barcelona, Sankt Petersburg ar trebui sa fie alegerea ta, mai ales ca a fost desemnat cea mai buna destinatie din Europa in 2016, potrivit juriului World Travel Awards. Sankt Petersburg este al doilea cel mai mare oras al Rusiei, vizitat de 7 milioane de turisti straini anul trecut, scrie Russia Today.

Denumit si "Venetia nordului", "orasul tarilor" sau "orasul celor 101 insule", Sankt Petersburg este recunoscut pentru celebrele Nopti Albe, in perioada 11 iunie-2 iulie, cand soarele aproape ca nu mai coboara sub linia orizontului si amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata, cand soarele incepe sa stralucească din nou. Sankt Petersburg este orasul palatelor si al artei, asa ca aici este recomandat sa vizitezi Muzeul Ermitaj, Palatul de Iarna, Palatul Menshikov, Catedrala Kazan, Palatul Petrodvoret.

Bilete de avion: de la 275 euro dus-intors

Sursa foto: Roman Evgenev/Shutterstock.com

Bologna

Bologna

Daca vrei sa "gusti" Italia fara sa mergi in clasicele Roma, Milano sau Venetia, ia un bilet de avion catre Bologna. Orasul-cetate din nordul tarii este cunoscut si ca "orasul rosu" datorita culorii acoperisurilor si fatadelor sale, ceea ce inseamna ca odata ce ajungi in Bologna iti oferi o vacanta colorata la propriu. Pe langa palate si o pizza ca la mama acasa, o atractie mai speciala este Muzeul Lamborghini: poate fi vazut de oricine pentru ca, in fond, oricine este atras sau viseaza la o masina.

Bilete de avion: de la 36 euro dus-intors

Sursa foto: claudio zaccherini/Shutterstock.com

Rotterdam

Rotterdam

Amsterdam castiga de fiecare data cand un turist se gandeste sa mearga in Olanda, desi Rotterdam are de asemenea multe de oferit intr-un city break. In Rotterdam ajungi cel mai usor cu trenul din Bruxelles, fiind mai aproape de Belgia decat capitala Amsterdam.

Rotterdam este unul dintre cele mai mari orase-port din Europa si un oras modern nascut intr-un sat pescaresc. Ce ai de vazut in Rotterdam: Casa Alba (primul zgarie-nori de pe continent), Podul Erasmus - caruia localnicii ii spun "Lebada", cartierul Delfshaven, Muzeul Maritim si casele cubice - o inventie arhitecturala care atrage toate privirile.

Bilete de avion: de la 312 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: Pixabay.com