10. Kuala Lumpur

10. Kuala Lumpur

Turisti straini: 12,1 milioane

Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, inseamna "capitala noroiasa", datorita asezarii acesteia la confluenta raurilor Klang si Gombak. Dar Kuala Lampur este mai mult de atat: este un amestec vibrant intre modern si traditie si probabil singura capitala din lume cu pesteri in interiorul sau.

Ce ai de vazut in Kuala Lumpur: turnurile gemene Petronas - simbolul orasului, Pesterile Batu, Rezervatia Naturala Kuala Selangor, un parc natural cu mlastini si paduri de mangrove, unde vietuiesc licuricii, cartiere etnice Little India si Chinatown, turnul Kuala Lumpur, zona comerciala Bukit Bintang.

Bilete de avion: de la 823 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

9. New York

9. New York

Turisti straini: 12,3 milioane

Despre New York, orasul care nu doarme niciodata, aproape ca nu se mai poate spune nimic, decat "mergem sa-l vedem". Daca ajungeti aici, strabateti cartierele Manhattan, Brooklyn si Queens si vizitati Washington. Dar nu ratati nici Central Park, Statuia Libertatii, Times Square sau Empire State Building. Iar pentru o experienta memorabila, va recomandam un tur cu elicopterul deasupra New York-ului care dureaza 15-20 de minute si costa de la 130 de dolari de persoana.

Bilete de avion New York: 532 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

8. Istanbul

8. Istanbul

Turisti straini: 12,4 milioane

Istanbul si-a pastrat un loc in top 10 si anul acesta, in ciuda atentatelor. Orasul in care Europa se intalneste cu Asia se mandreste cu o arhitectura antica de exceptie, care coexista cu restaurante moderne si viata de noapte. Turistii care ajung in Istanbul nu trebuie sa rateze Sultan Ahmet Camii (Moscheea Albastra), biserica Hagia Sofia, Marele Bazar, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahçe Saray si baile turcesti traditionale (hammam).

Bilete de avion: de la 99 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

7. Dubai

7. Dubai

Turisti straini: 14,2 milioane

Dubai este cel mai vizitat oras din lume araba si nu este de mirare: este un loc sigur, cu multe activitati si facilitati pentru turisti, chiar daca se impune prin zgarie-nori si opulenta la tot pasul.

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: de la euro 268 dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

6. Macao

6. Macao

Turisti straini: 14,3 milioane

Macao, o regiune administrativa speciala a Chinei, este considerat un "Las Vegas al Orientului". Aici, merita sa vezi Cazinoul din Macao, Piata Senado, Fortul Guia, Templul A-ma.

Bilete de avion Macao: 843 euro dus-intors

Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

5. Paris

5. Paris

Turisti straini: 15 milioane

In ciuda atentatelor, Parisul a continuat sa se mentina printre primele locuri in topul celor mai vizitate orase din lume. Dar sa fim sinceri, cu greu putem rezista farmecului orasului de pe Sena. Pe langa emblemele orasului, ca Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Muzeul Luvru si Catedrala Notre-Dame, o experienta aparte in Paris ar fi sa mergi la un spectacol la Moulin Rouge.

Bilete de avion Paris: de la 87 euro dus-intors

City break Paris: de la 179 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

4. Singapore

4. Singapore

Turisti straini: 16,7 milioane

Singapore este cel mai bogat oras din lume, potrivit unei analize Arcadis. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce ai de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractia a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown.

Bilete de avion Singapore: de la 639 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

3. Londra

3. Londra

Turisti straini: 18,5 milioane

Londra este cel mai vizitat oras din Europa, in ciuda preturilor mari. Capitala Angliei nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar daca ajungi aici trebuie sa vezi Big Ben, Podul Westminster, Tower Bridge, Palatul Buckingham si schimbarea garzii de la palat.

Bilete de avion Londra: de la 61 euro dus-intors

City break Londra: de la 159 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

2. Bangkok

2. Bangkok

Turisti straini: 18,7 milioane

Bangkok este recunoscut pentru templele sale budhiste si piete plutitoare dar si pentru faptul ca este un oras cu un nivel tehnologic inalt. Bangkok este un oras efervescent tot timpul, si ziua, si noapte, in care ai de vazut: Templul Zorilor, Templul lui Buddha, Piata Chatuchak, Parcul Lumphini, cartierul rosu Patpong. Insa vacanta ta nu trebuie sa se termine in Bangkok, asa ca iti recomandam sa mergi sa vezi insulele paradisiace ale Thailadei, de la Phuket, la Koh Samui, Koh Lanta la Phi Phi Islands.

Bilete de avion Bangkok: 616 euro dus-intors

Sursa foto: aphotostory/Shutterstock.com

1. Hong Kong

1. Hong Kong

Turisti straini: 26,6 milioane

Hong Kong este cel mai vizitat oras din lume, potrivit Euromonitor, cu 26,6 milioane de turisti straini in 2015. Cosmopolit si vibrant, Hong Kong este un spectacol urban, pentru care trebuie sa fii tot timpul cu aparatul foto pregatit.

In Hong Kong merita sa vezi Varful Victoria, Sha Tin - manastirea celor 10.000 de Buddha, Piata Golden Bauhinia, Insula Lantau. Templul Wong Tai Sin. Hong Kong este o regiune administrativa speciala a Chinei, unde romanii pot intra fara viza si pot sta pana la 90 de zile.

Bilete de avion Hong Kong: 549 euro dus-intors

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com