Sushi Room e restaurantul de sushi si bucatarie japoneza, in general, dupa cum sugereaza si numele, al celor care au si Le Bistrot Francais, La Vinuri si Comtesse du Barry, toate unul langa celalalt, in cladirile si blocurile acelea vechi de langa Atheneul Roman.

Acolo unde e acum Sushi Room, la parterul blocului (foarte) vechi de pe Episcopiei, vizavi de casa de bilete a Ateneului Roman, au mai fost restaurante, inca din primii ani de dupa Revolutie. A fost La Taifas, primul, cred, apoi Bistro Ateneu.

Sushi Room are un salon destul de mic chiar la strada, si mai au si ceva la subsol. La restaurantul de dinainte era si un salon mai mare in spate, dar nu cred ca Sushi Room il mai tine deschis.

Sushi Room e bine amenajat, destul de luminos, geamuri mari cu vedere directa catre Atheneu - foarte frumos, adica. Spatiul e mic, mesele mici si incomode si ele.

Meniul e bine facut la Sushi Room, nu e nici lung, nici scurt, au si vita (si japoneza, si nejaponeza), peste si alte mancaruri pe langa sushi. Ce am mancat noi a fost foarte bun: doua supe, una miso si una tom-yam si un platou cu sushi. Produse de calitate, totul bine facut, se vede ca au un bucatar de clasa acolo.

Cu serviciul nu ne-am inteles foarte bine la Sushi Room, desi si-au facut toata treaba prompt si eficient, pana la urma. Mai intai, ca si ei par sa mearga pe principiul "In Romania cel care intra (adica clientul) trebuie sa salute primul, nu chelnerul". Ceea ce mai multi chelneri mi-au spus direct cand i-am intrebat, cu toata candoarea. Si ceea ce ma enerveaza pe mine foarte tare, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu asta si ii depunctez de fiecare data. Desi da, in Bucuresti asa se face de multe ori, dupa cum am spus... Asadar, eu cu chelnerul, sau ce o fi fost el, ne-am antipatizat inca de la inceput, si asa a ramas tot timpul.

Si au mai fost multe lucruri care m-au facut sa nu-mi para rau ca le-am pus o nota mai mica la servicii. In primul rand, nu-ti iau hainele ca sa le duca la garderoba, desi au una! Sa stai cu paltoanele alaturi sau pe spatarul scaunului intr-un local mic si, mai ales, in unul cu preturi mai mari decat la Paris, e ceva ce nu se potriveste bine! Nu a adus tacamuri pentru platoul comun, desi i-am spus raspicat, de mai multe ori, ca impartim mancarea, si a mai facut el si altele. Acum, ca imi aduc aminte, ma gandesc daca nu cumva e chiar mare nota pe care i-am dat-o...

Preturile sunt foarte mari la Sushi Room, dupa cum am apucat deja sa spun, printre cele mai mari nu doar printre restaurantele japoneze si de sushi, ci chiar intre toate restaurantele din Bucuresti. Totusi, au clienti destui, si nu doar turisti straini care se incurca in cifre, cum ai fi tentat sa crezi, ci numai romani am vazut noi. Asa ca ar fi cu totul ilogic sa puna preturi mai mici daca pot vinde la fel (sau chiar mai bine!) cu preturi foarte mari...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri