Te-ai mutat in casa noua sau pur si simplu vrei sa-ti renovezi bucataria? Intr-adevar, este o investitie importanta pe care o vei face, dar daca tot te-ai apucat, este momentul s-o faci ca la carte. Iata de ce reguli trebuie sa tii cont.

Utileaza-ti bucataria corespunzator

Elementele cheie dintr-o bucatarie sunt aragazul, chiuveta si frigiderul. Este ideal ca acestea sa fie asezate in triunghi pentru ca accesul la ele sa fie cat mai usor si sa te poti deplasa cat mai repede. Daca tot ai decis sa investesti, poate n-ar strica sa iti iei si alte aparate, care sa-ti faca viata mai usoara. Ai acum optiuni de masini de spalat vase Beko pentru orice buzunar. Nu va mai trebui sa petreci timp in plus in bucatarie pentru a spala vasele, dupa o cina la care ti-ai invitat prietenii.

Ce design de bucatarie sa alegi

Structura bucatariei tale afecteaza in mod direct functionalitatea. Asigura-te ca designul pe care il alegi satisface nevoile familiei tale. Iata o lista a tipurilor de bucatarie:

Pe un singur perete - atunci cand toate dulapurile si electrocasnicele sunt instalate pe aceeasi parte.
Avantaje: Vei salva spatiu, este varianta ideala pentru bucatarii mici.
Dezavantaje: E loc pentru un singur bucatar, nu veti putea gati impreuna.

Bucataria-galerie - este cea cu dulapurile si electrocasnicele amplasate pe doi pereti paraleli, cu spatiul de deplasare pe centru.
Avantaje: Vei avea mai multe spatii de depozitare, nu vei avea dulapuri pe colt (care sunt mai scumpe).
Dezavantaje: Spatiu de gatit redus, vei avea nevoie de mai multe lumini artificiale.

Bucataria in forma de L (sau bucataria pe colt) - dulapurile vor fi amplasate, de asemenea, pe doi pereti, numai ca acestia sunt perpendiculari.
Avantaje: Vei folosi si spatiul din colt, te vei putea deplasa mai usor.
Dezavantaje: Spatiul de lucru destul de redus, nu este o varianta buna de design pentru bucatariile mari.

Bucataria potcoava (sau in forma de U) - vei avea dulapurile si electrocasnicele amplasate pe trei pereti.
Avantaje: Deplasare usoara, multe spatii de depozitare.
Dezavantaje: Ar putea da impresia de spatiu redus.

Bucataria cu insula - pe langa dulapurile amplasate pe pereti, vei avea si o insula care iti va asigura spatii de depozitare suplimentare.
Avantaje: Ideala pentru familii mai mari, mult spatiu de lucru, pot gati mai multi oameni in acelasi timp.
Dezavantaje: Designul se poate aplica doar in cazul bucatariilor foarte mari.

Acestea ar fi variantele de design pentru care ai putea opta in momentul in care te hotarasti sa iti aranjezi bucataria. Speram ca ideile noastre sa iti fie pe plac si sa te inspire.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri