Poate ca presedintele american Donald Trump este un consumator bine-cunoscut al produselor de tip fast-food, insa cel putin unul dintre localurile imperiului sau hotelier joaca cartea gastronomiei: restaurantul de sushi din Trump International Hotel din Washington se alatura celor cu o stea Michelin.

"Sushi Nakazawa" este rasplatit cu o prima stea in editia 2020 a Ghidului Rosu Michelin, scrie Agerpres. Restaurantul chef-ului Daisuke Nakazawa, care mai are un alt restaurant cu o stea Michelin in Manhattan, este apreciat pentru "bucataria delicioasa", prospetimea "primordiala" a pestelui sau si spectacolul oferit de preparatorii de sushi "cu maini care lucreaza atat de silentios si de precis asemanatoare cu cele ale unui chirurg pe mese meticulos organizate".

Cu toate acestea, nu ar trebui uitat ca restaurantul "Sushi Nakazawa" se afla in unul dintre cele mai controversate hoteluri de pe planeta, Donald Trump fiind acuzat ca a obtinut profituri de pe urma functiei sale prezidentiale care ar incuraja delegatiile straine sa mearga la aceste hoteluri in timpul vizitelor lor la Washington.

Personalitate mediatica in fruntea unui imperiu gastronomic din Statele Unite, bucatarul de origine spaniola Jose Andres a renuntat sa-si deschida un restaurant in Trump International Hotel, dupa declaratiile denigratoare ale lui Donald Trump la adresa imigrantilor in timpul campaniei electorale din 2016.

Michelin 2020, cea de-a patra editie a ghidului dedicat Washingtonului, a dezvaluit marti un palmares fara surprize.

Citeste si:
Trump, despre scandalul ucrainean: ''Cea mai mare inselatorie"
Donald Trump, despre...

In total, 18 restaurante din capitala federala americana au primit stele Michelin. In prestigioasa categorie de trei stele, "Inn at Little Washington", al chef-ului Patrick O'Connell, ramane singurul cu aceasta performanta.

Categoria de doua stele ramane de asemenea neschimbata, cu restaurantul "Minibar" al lui Jose Andres si "Pineapple and Pearls" al chef-ului Aaron Silverman. Cincisprezece restaurante beneficiaza de o stea Michelin, dintre care patru nou-intrate

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Trump a aprobat eliminarea vizelor de calatorie pentru polonezi