De ce oamenii sunt mai tristi duminica. Cine sunt cei mai predispusi la anxietate

Tristetea de duminica este reala. Daca duminica aveti o neliniste, cercetatorii explica de ce. Potrivit unui studiu, 81% dintre cei 1.000 de voluntari luati in calcul au dezvoltat asa numita anxietate de anticipare, pe masura ce se apropia inceputul unei noi saptamani de lucru.

Doua treimi dintre ei au dormit foarte prost in noaptea de duminica spre luni. Fenomenul a fost observat chiar si la aceia care spun ca iubesc ceea ce fac la serviciu, potrivit Digi 24.

Potrivit studiului, cei mai predispusi la anxietatea legata de o noua zi de munca - 86 la suta - lucreaza in educatie, justitie, finante sau asigurari.

Specialistii au si sfaturi, pentru a evita sau macar a reduce tristetea de duminica. De-a lungul zilei faceti sport, iesiti in natura, ocoliti telefonul mobil si mesajele electronice.

De asemenea, evitati alcoolul inainte de culcare, pentru ca veti avea un somn agitat, si incercati sa dormiti in medie sapte ore.

Citeste si:
Studiu: Schizofrenia, al doilea cel mai important factor de risc...
Studiu: Schizofrenia, al...

Companiile care doresc sa imbunatateasca starea de sanatate mintala a angajatilor lor - in special pentru grupurile demografice mai tinere - trebuie sa isi adapteze strategiile. Sanatatea mintala nu este doar o problema de HR, este, de asemenea, o problema de diversitate, echitate si incluziune (DEI) si se poate transforma intr-o categorie separata.

In acelasi timp, sanatatea mintala trebuie privita printr-o lentila intersectionala din cauza faptului ca variaza destul de mult experienta fiecaruia. Asta inseamna ca departamentele de resurse umane sau programele de asistenta pentru angajati nu sunt suficiente.

Astfel, cele mai cautate locuri de munca trebuie sa ofere resurse pentru sanatatea mintala, precum o cultura organizationala deschisa care tinde spre acceptare, programe de training si informatii clare cu privire la cine sau unde putem cere ajutor.

Citeste si:
...
30 de ani de la utilizarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri