Când, la începutul anului, Joseph Hadad și-a închis restaurantul din Aviatorilor, mă așteptam să-l regăsesc în altă parte, tot cu bucătăria fină pe care marele chef o stăpânește atât de bine. Dar l-am găsit acum făcând frigărui în spatele Atheneului Român, unde a deschis de curând MACE, un fel de bistrou cu bucătărie nord-africană. Marocană, mai precis spus, pentru că aceea e cea mai cunoscută, mai bună și mai reprezentativă pentru zona sud-mediteraneană.

Joseph Hadad mai are un restaurant alături, Caju by Joseph Hadad, de mare succes. De aceea a decis să mai facă unul aproape identic, cu siguranță, și e cât se poate de logic. Joseph Hadad nu mai are nevoie de confirmare și de reconfirmare, așa ca să facă mai mulți bani pare să fie mai important acum pentru el.

MACE e la parterul unei clădiri vechi de pe Franklin, chiar în intersecție și pe diagonala colțului din spate al Atheneului Român. Au un salon mijlociu ca mărime, din care mai mult de jumătate e cu bucătăria deschisă, după tipicul oriental, cu grătarul în mijloc și frigăruile în galantare, cu rol decorativ, printre altele. Muzica arăbească dată destul de tare a fost deranjantă pentru noi.

Salonul e bine amenajat – atât cât se poate într-un spațiu cu tavan foarte înalt, care contrastează puternic cu restul ambianței, făcând să pară ceva nelalocul lui acolo, și chiar forțat. Afară au o terasă pe ambele laturi ale clădirii, cu umbrele. După obiceiul românesc, pe care patronii și l-au însușit la perfecție, patronii țin întotdeauna rezervate cele mai bune mese pentru ei.

Meniul e simplu la MACE…

frigărui de toate felurile (coal grill skewers), cinci aperitive, o supă, mai multe salate și câteva deserturi.

Eu nu sunt mare amator de frigărui, dar le-am mâncat, pentru că voiam să gust din cât mai multe feluri. Cele din inimi de curcan mi-au plăcut mai mult decât cele din vită, pe care am găsit-o cam tare, însă prietenilor mei le-au plăcut amândouă. Marrakesch cigarettes au fost bune, falafelul de linte atât cât poate să fie de bună niște linte, din care eu nu-mi amintesc să fi mâncat ceva care să-mi lase o amintire cât de cât.

Vânăta cu sos a fost bună, salatele, în general, bune și ele. Pâinea foarte bună, deserturile bune, însă unul dintre ele avea aluatul crud.

Prețurile sunt normale, serviciul bun, dar impersonal, fără vreo comunicare din partea chelnerilor. Te servesc cu gândul în altă parte, și gata. E de înțeles, nu zice nimeni altceva, mai ales că e plin restaurantul, afară foarte cald, virușii în aer, ei cu mască…

Mi-au spus că MACE înseamnă nucșoară în ebraică. Joseph Hadad a făcut în centru un lucru extrem de util conturilor sale din bancă, și celor ale asociaților lui, însă eu aș fi preferat să mănânc altceva la el. Cu atât mai mult cu cât, pentru o bucătărie marocană foarte bună, pot să merg și la Caju, alături. Iar frigăruile nu țin câtuși de puțin să le mănânc la el…

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri