La Mama

La Mama

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București, cu șase locații în Capitală, La Mama nu uită de ziua de 1 Decembrie.

De la oale cu diverse ciorbe până la fasole cu ciolan, carne la grătar și deserturi, La Mama așteaptă românii cu oferte în secțiunea MENIU 1 Decembrie.

Prețurile pornesc de la 35 de lei și ajung la aproximativ 200 de lei, în funcție de felul de mâncare comandat și de numărul porțiilor.

Comenzile se fac telefonic, existând numere de telefon pentru fiecare locație în parte. Dacă efectuați o comandă în timp util, veți putea primi cadou o sticlă de vin.

Sursa Foto: La Mama.ro

Hanu` Berarilor

Hanu` Berarilor

Parte a grupului City, cu două locații în București (Casa Oprea Soare și Casa Elena Lupescu), Hanu` Berarilor este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București, având un scor de 4,5 (din 5) pe platformele de evaluare.

Și pentru că are în prim plan unul dintre cele mai importante specificuri românești și anume, berea, Hanu` Berarilor a pregătit ”ceva bun” și pentru 1 Decembrie.

Puteți comanda orice doriți din meniul Hanului, însă la o porție de fasole cu ciolan sau o porție de fasole cu cârnați, primiți din partea casei o țuică fiartă (berea rămâne la rece, pentru moment).

Sursa Foto: Hanu` Berarilor/Facebook

Caru` cu bere

Caru` cu bere

Dacă tot am avut Hanu` Berarilor, era necesar și un car, cu care să ajungă berarii la cârciumă. Din nou, restaurant cu specific românesc, aflat în Centrul Vechi, Caru` cu bere vă invită fie să comandați, fie să petreceți ziua de 1 Decembrie la terasă, în pături și cu încălzitoare.

Ciolan de porc gătit în fel și chip, iahnie de fasole, cârnați și multe alte preparate tradiționale vă așteaptă în Car.

Prețurile diferă în funcție de meniul comandat și de modalitatea în care vi-l personalizați, o porție de ciolan afumat cu fasole fiind 49 de lei, de exemplu. Comenzile se depun telefonic, la 0733 337 557, în intervalul 10:00- 20:00.

Comanda minimă pentru București este de 80 de lei, iar livrarea costă 8 lei.

Sursa Foto: carucubere.ro

Casa Jienilor

Casa Jienilor

Casa Jienilor este un restaurant cu specific tradițional, având două locații în București (Agricultori și Făinari).

Pentru a nu ”irosi” specificul de bucătărie românească, restaurantul Casa Jienilor vine cu o serie de meniuri pentru sărbătoarea Zilei Naționale.

Patru la număr, meniurile cuprind, pe rând, sarmale, mici (și bere), iahnie de fasole cu ciolan afumat și ciolan cu fasole. Prețurile pornesc de la 35 de lei/meniu, putând beneficia chiar și de livrare gratuită.

Comenzile se pot efectua telefonic ( 0735994994, pentru locația Agricultori sau 0722916111, pentru locația Făinari).

Sursa Foto: Casa Jienilor/Facebook

GastroLab

GastroLab

Poate numele nu o spune, însă GastroLab-Wine&Food Experience, aflat pe Aviatorilor, nr. 8, este un restaurant ce redă gustul bucatelor din Ardeal.

De Ziua Națională a României, GastroLab așteaptă românii pe terasa dotată cu pături și încălzitoare cu următoarele:

  • platou pentru două persoane cu slăninuță de mangaliță, jumări de mangaliță,
  • brânză de burduf și alte delicii reci,
  • ciorbă de perișoare cu zeamă de varză,
  • ciorbă de afumătură,
  • tocaniță ușor picantă din carne de berbecuț, mămăligă cremoasă și mix de murături de casă,
  • mici tradiționali din porc și vită cu muștar de casă,
  • pastramă de berbecuț cu cartofi,
  • iahnie de fasole cu ciolan și murături de casă.

Rezervările se fac la numărul de telefon 0762 255 288.

Sursa Foto: GastroLab Piața Victoriei/Facebook

Sursa foto: Caru` cu bere/Facebook