La început de an, una dintre tradițiile dragi nouă este ProvoCartea Bookster. Așa pornim la drum cu un obiectiv de lectură care să ne motiveze să păstrăm obiceiul cititului.

În ProvoCartea Bookster îți poți alege obiectivul de lectură pentru anul acesta. În 2020, aproape 20.000 de cititori și-au urmărit progresul, au primit recomandări personalizate, au colecționat insigne și s-au bucurat de mici surprize.
Dincolo de numere, ProvoCartea înseamnă însă mult mai mult: timp cu tine, o clipă de relaxare, posibilitatea de a crește sau de a învăța lucruri noi. Și, mai ales acum, echilibru și normalitate. Dacă nu știi cu ce să începi, bibliotecarii Bookster ți-au pregătit două recomandări potrivite pentru un nou început.
Recomandarea Teodorei: „Cum să-ți reinventezi viața”, de Jeffrey E. Young și Janet S. Klosko
Cu ajutorul acestei cărți am ajuns la concluzia că zicala „Drumul cunoscut e cel mai scurt” se aplică și în cazul drumurilor din mintea noastră – suntem construiți astfel încât să reacționăm la ceea ce ni se întâmplă după tipare dobândite încă din copilărie. Însă, de multe ori, drumul cunoscut nu este și cel mai bun pentru noi.
Jeffrey Young și Janet Klosko analizează cu conștiinciozitate aceste tipare nesănătoase în cartea „Cum să-ți reinventezi viața”, tipare pe care ei le numesc scheme dezadaptative sau capcane mintale. Acestea sunt 11 la număr și sunt prezentate detaliat de către cei doi specialiști ai psihoterapiei cognitive. Mi-am recunoscut ușor o parte din reacțiile pe care aș vrea să le schimb în exemplele de la Capcana Deprivării Emoționale și în cea a Standardelor Nerealiste. Ce e foarte fain e că autorii ne pun la dispoziție și modalități de autoevaluare, dar și tehnici de gestionare a emoțiilor, care se dovedesc utile atunci când cădem în propriile noastre capcane.
Am început să citesc „Cum să îți reinventezi viața” la sugestia psihologului meu și acum o recomand cu drag tuturor celor care își doresc să își înțeleagă mai bine comportamentele negative și să lucreze la a deveni mai buni cu ei. Fie că simțim cum ne cuprinde panica la gândul că cineva drag ne-ar abandona, că ne ferim să-i lăsăm pe cei din jur să ne cunoască de teama respingerii sau că ajungem mereu în același tipar de relații toxice, cartea lui Young ne va inspira să observăm aceste comportamente și să le adresăm.
P.S.: Dacă după lectura cărții îți dorești să aprofundezi conceptele prezentate sau simți că ai nevoie de ghidaj în aplicarea tehnicilor descrise, îți recomand să discuți cu un specialist.


Recomandarea Alinei: „Magia ordinii”, de Marie Kondo
Recunosc, am tendința să cumpăr mai multe lucruri decât am nevoie, dar și să păstrez vechituri. Mă debarasez cu greu de ele, gândindu-mă mereu că vor fi cu siguranță folositoare la un moment dat. Așa am ajuns să am mai multe lucruri decât am nevoie, iar pe unele dintre ele să nu le folosesc vreodată. Șocul l-am resimțit cu adevărat atunci când m-am mutat prima oară la casa mea. La scurt timp însă, am dat de cartea „Magia ordinii”.

Cartea scrisă de Marie Kondo este o lectură ușoară, dar foarte utilă. Nu este doar despre ordine și organizare, ci și despre alegerea acelor obiecte care îți sunt folositoare cu adevărat și care au un impact asupra stilului tău de viață. Metoda KonMari conține sfaturi simple, dar practice – renunțarea la acele lucruri care nu ne aduc bucurie, derularea acestui proces de organizare într-o singură zi, precum și metode de a depozita și împacheta lucrurile într-un mod cât mai eficient.
Poate că nu toate informațiile sunt utile tuturor, însă cu siguranță fiecare dintre noi poate găsi în „Magia ordinii” cel puțin un sfat care să fie demn de pus în practică.
„Cum să-ți reinventezi viața”, de Jeffrey E. Young și Janet S. Klosko și „Magia ordinii”, de Marie Kondo, se găsesc pe rafturile bibliotecii Bookster și se pot împrumuta gratuit de pe www.bookster.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri