Locul 1 - Noma (Copenhaga, Danemarca)
Noma oferă trei menu-uri diferite în fiecare an: sezonul fructelor de mare are loc în ianuarie – iunie; sezonul legumelor și fructelor în vară; sezonul vânatului și al pădurii iarna. Restaurantul se închide înainte de fiecare sezon pentru a permite echipei de cercetare să propună noi menu-uri.
Locație Google Maps
Surse foto: Restaurantele
Locul 2 - Geranium (Copenhaga, Danemarca)
Geranium este condus de Rasmus Kofoed, primul chef danez care a primit trei stele Michelin și singurul din lume care a câștigat medaliile de aur, argint și bronz pentru celebra competiție culinară Bocuse d’Or.
Locație Google Maps
Locul 3 - Asador Etxebarri (Atxondo, Spania)
Restaurantul din Țara Bascilor se laudă cu respectarea savorii fiecărui ingredient local: chorizo de casă, anșoa sărate, brânză de bivoliță și creveți de Palmos.
Bucătăria Asador Etxebarri se laudă cu 7 grătare pe care poate fi gătită orice specialitate din carne.
Locație Google Maps
Locul 4 - Central (Lima, Peru)
Restaurantul se concentrează exclusiv pe mâncarea specifică peruană, sărbătorind tradițiile, istoria și produsele locale. Încă de la intrare oaspeții sunt întâmpinați de o grădină plină cu legume specifice zonei și în care se găsesc peste 100 de specii de plante.
Locație Google Maps
Locul 5 - Disfrutar (Barcelona, Spania)
Tehnici culniare contemporane, combinații îndrăznețe de ingrediente și dorința de a-și surprinde clienții – acestea sunt principalele caracteristici ale restaurantului Disfrutar din Barcelona.
Locație Google Maps
Locul 6 - Frantzén (Stockholm, Suedia)
Locație Google Maps
Locul 7 - Maido (Lima, Peru)
Locație Google Maps
Locul 8 - Odette (Singapore)
Locație Google Maps
Locul 9 - Pujol, Mexic
Locație Google Maps
Locul 10 - The Chairman (Hong Kong, China)
Locație Google Maps