Crăciunul este o perioadă de relaxare, de sărbătoare și de cadouri. Dar alegerea cadourilor poate fi și o perioada de stres și anxietate. Asta pentru darul greșit poate face de fapt mai mult rău decât bine.

De ce facem cadouri? Psihologia din spatele dăruirii cadourilor sugerează există două obiective de luat în considerare atunci când oferiți cuiva un cadou.

Primul este -l faci pe destinatar fericit. Asta depinde în mare măsură dacă cadoul este ceva ce acesta își dorește.

Al doilea este de a întări relația dintre cel care da și cel care primește. Acest lucru se realizează oferind un cadou atent și memorabil – unul care arată cel care dăruiește îl cunoaște cu adevărat pe destinatar. De obicei, asta înseamnă -ți dai seama ce vrea cineva fără întrebi direct.

Totuși, pentru a află care este cadoul pe care și-l dorește cel mai mult, lucrul evident de făcut este întrebi. Această abordare însă poate nu fie tocmai recomandată, pentru nu va mai există nicio surpriză în ceea ce privește oferirea de cadouri de Crăciun.

Așa îți vom spune cum faci cadouri, în 5 pași simpli, fără dai greș:

1. Mare atenție în alegerea cadoului

Cum spuneam, când alegi cadoul trebuie țîi cont de multe criterii, cel mai important fiind preferințele destinatarului. Trebuie faci un research și, ideal ar fi acesta nu fie unul direct. Află de la prieteni, părinți sau cineva apropiat destinatarului ce fel de cadou și-ar dori respectivă persoană. De asemenea, o posibilitate bună ar fi îi propui destinatarului un joc amuzant, în copilărie. Și anume, poți îi ceri îi scrie o scrisoare lui Moș Crăciun. Se va simți amuzat și își va da seama te interesează ceea ce își dorește.

2.Pune accent pe selectare cadoului

Dacă ai aflat ce își dorește persoană respectivă, vei începe cursa pentru selecție. De ce? Pentru , dacă persoană respectivă nu îți da chiar detalii specifice și îți spune, de exemplu, vrea un parfum bun, tu va trebui faci o selecție. Încearcă îți dai seama, conform personalitățîi, cam ce fel de produs i s-ar potrivi. dacă vrea un articol vestimentar, observând “obiceiurile” în materie de modă, vei încerca alegi un anume articol care fie pe placul destinatarului. Dacă nu seșți ceva ce fie pe placul lui sau ei, gândește-te la ceva ce are nevoie. Sunt anumite lucruri care cu siguranță sunt necesare oricui. -ți bine temele înainte de a oferi un cadou!

3. Atenție la modul în care vei oferi cadoul

Poți alegi cel mai frumos cadou din lume, dar dacă modul în care îl oferi este unul deplorabil, efortul a fost făcut degeaba. Fie vorbim despre alegerea ambalajului, fie vorbim de modul în care îi dai persoanei respective un cadou, acestea sunt aspecte pe care trebuie le iei în considerare. Alege un ambalaj frumos, impecabil și în ton cu sărbătoarea Crăciunului. Pentru o impresie wow, poți atașa o panglică de satin, o crenguța de brad și un mic glob de Crăciun. Cadoul va fi atractiv din prima clipă. Dacă nu dorești îl așezi sub brad, îl poți oferi folosind cuvinte frumoase și creând o poveste emoționantă.

4. Cu cât timp înainte alegi cadoul?

Ei bine, nu începi niciodată goana după cadou cu două zile înainte. Un cadou făcut cu drag și atenție necesită chiar și o luna în avans. Iar dacă vorbim despre niște obiecte inedite, timpul de selectare este chiar mai mare. De exemplu, spunem persoană respectivă își dorește ceva realizat unicat. Comandă trebuie plasată cu multe luni înainte. Sau vrea ceva ce se găsește foarte greu. Și în acest caz trebuie cauți din timp. Dacă însă nu ai avut timp de căutare, încearcă măcar cu două săptămâni înainte te preocupe acest aspect. Nu de alata, dar dacă este nevoie faci o comandă online, în perioada sărbătorilor de iarnă este posibil unele comenzi dureze mai mult sau chiar nu mai poată fi posibilă onorarea acesteia pentru unele magazine își iau vacanță.

5. Păstrează pentru totdeauna momentul despachetării cadoului

Fiecare sărbătoare de Crăciun este deosebită. Momentul în care ne oferim cadouri unii altora sunt poate cele mai frumoase din an. Din acest motiv, ar fi minunat dacă, cu ocazia fiecărui Crăciun vei înregistra aceste clipe minunate. Sunt clipele când stăm alături de familie, prieteni și când ne bucurăm de magia Crăciunului. nu uiți de aparatul foto sau video. poze cât mai multe sau filmează momentul în care sunt desfăcute cadourile de către toți cei prezenți. Aceste amintiri vor fi prețioase în special pentru cei mici care, peste ani, vor avea ocazia de a retrăi acele momente pe care, la o vârstă fragedă, încă nu le puteau constinetiza.

În concluzie...a alege și a planifică oferirea cadourilor de Crăciun este o treaba importantă. Fie alegi un util dozator de băuturi sau o mult dorită bijuterie de lux, cadourile trebuie făcute cu grijă, cu o informare prealabilă despre gusturile și preferințele celui sau celor care vor primi cadourile, dar și țînând cont de perioada de timp disponibilă și modul de prezentare al cadourilor. Și nu în ultimul timp, ai grjia momentul în care cadourile sunt deschise sub brad fie imortalizat. Crăciunul este sărbătoare iubită de toată lumea. Ținând cont de sfaturile de mai sus poți crea clipe de viață autentice!

sursa foto Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri