Sorrento este o comună din regiunea Campania, din Italia, aflată în peninsula Sorrentino, care poate fi vizitată cu ușurință dacă vă cazați în Napoli (așa cum am făcut și noi). Iar dacă ar fi să descriem într-un cuvânt destinația am spune pur și simplu limoncello.

Da, se spune că Sorrento este locul în care a luat naștere prima ceașcă de limoncello, în prezent, locul fiind o adevărată oază a lămâilor. De fapt, lămâile sunt laitmotivul Coastei Amalfitane din Italia, Sorrento învecinându-se cu aceasta (deși apropiate, Sorrento nu face parte din Coasta Amalfi).

Sorrento poate fi considerat un sat de vacanță, pe care îl puteți vizita pe jos în decursul unei zile. Așa cum ne-a obișnuit Italia, și aici găsim străduțe pietruite și înguste, de-a lungul cărora sunt amenajate ordonat zeci de magazine cu suveniruri.

Și pentru că am ajuns la capitolul suveniruri, un segment foarte important când vine vorba de vacanțe, Sorrento este locul potrivit pentru astfel de cumpărături. De la căni viu colorate, la condimente sau genți și articole din piele, în Sorrento vă veți putea bucura de cadouri la prețuri decente. Spre exemplu, găsiți genți din piele chiar și la 30 de euro, dar și diferite pachete ”promoționale” la 5 euro.

Dacă Sorrento este destinația ideală petru cumpărături, ei bine, destinația nu e la fel de primitoare și în ceea ce privește plajele. Potrivit ghidului nostru, o zi pe plaja din Sorrento costă circa 50 de euro pentru o persoană (însemnând plata șezlongului și a umbrelei). Acesta este și motivul pentru care italienii din Sorrento aleg colțuri izolate de plajă, unde pot merge cu prosopul.

Ce puteți vizita în Sorrento

Dacă la plajă nu vă permiteți să mergeți, scanați Piața Tasso, care reprezintă chiar centrul comunei. Puteți să faceți câteva poze pe podul care oferă priveliște inclusiv la mare, Sorrento aflându-se la 50 de metri înălțime deasupra mării.

Ulterior, vă puteți opri la una dintre cafenelele din zonă, pentru a savura o cafea și sau o prăjitură (ceea ce am făcut și noi, având norocul unei zile ploioase). De menționat este faptul că în locul restaurantelor existente astăzi, în trecut se aflau grajduri.

De asemenea, Sorrento a devenit cunoscută odată ce turiștii americani au apărut în zonă, după cel de-al Doilea Război Mondial, și au adus dolarii în regiune. Înainte ca aceștia să descopere comuna, localnicii se ocupau cu cultivatul lămâilor, portocalilor și măslinilor.

Odată cu exploatarea turistică a comunei, locuitorii s-ar transformat rând pe rând în operatori turistici, dezvoltând diferite magazine cu suveniruri sau terase.

Revenind la obiectivele turistice, din piață, puteți să luați la pas străduțele lăturalnice, ajungând chiar și la cea mai veche stradă din Sorrento.

De asemenea, puteți vizita și cea mai veche Catedrală din Sorrento, un loc apreciat de locuitorii comunei. În ceea ce privește sfântul comunei, acesta este Sfântul Antonino, sărbătorit la 14 februarie. Prin urmare, sorrentinii nu celebrează Ziua Îndrăgostiților ca toți ceilalți.

Ceea ce este de reținut despre Sorrento este că este o destinație ce poate fi traversată într-o singură zi, dar care, cu siguranță, vă va încânta. Limoncello, soare, istorie, dar și mii de suveniruri, care mai de care mai colorate vă așteaptă pe tot parcursul anului. Totuși, rezervați-vă vacanța primăvara sau toamna, când nu sunt atât de mulți turiști, iar temperaturile sunt mai prietenoase.

Aceste obiective turistice pot fi vizitate prin programul Senior Holidays, al touroperatourului român Hello Holidays. De asemenea, programul permite și vizitarea altor zone din Italia, cum ar fi Pompei, Vezuviu sau Roma.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri