Oppenheimer, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, în regia lui Christopher Nolan, a primit deja reacții puternice în spațiul public. Poate cele mai mari „aplauze” pe care le-a primit până acum, înainte de lansarea oficială din 21 iulie, vin de la Paul Schrader, scenarist, regizor și critic de film american și cel care a dat naștere scenariului din „Taxi Driver” filmul cu Robert de Niro din 1976.

Paul Schrader a participat la premiera din New York a filmului Oppenheimer, regizat de Christopher Nolan și a apelat ulterior la rețelele sociale pentru a-l declara drept „cel mai bun și cel mai important film al acestui secol”, scrie variety.com.

„Oppenheimer este cel mai bun și cel mai important film al acestui secol. Dacă vezi un film în cinematografe anul acesta, ar trebui să fie Oppenheimer. Nu vreau să fiu cel care îi face galerie lui Nolan, însă acest film sparge tiparele”, a adăugat Schrader într-o postare pe Facebook distribuită pe scară largă pe rețelele sociale.

„Oppenheimer”, bazat pe cartea din 2005 „American Prometheus” a lui Kai Bird și Martin J. Sherwin, aduce în prim-plan povestea care stă la baza producerii bombei atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind spusă prin ochii fizicianului și teoreticianului J. Robert Oppenheimer lider totodată al Proiectului Manhattan. Oppenheimer a supervizat laboratorul secret de la Los Alamos, înfiinţat în timpul mandatului preşedintelui Franklin D. Roosevelt, ca parte din Proiectul Manhattan şi care avea drept obiectiv construcţia primei bombe atomice.

Pelicula reunește o suită de nume mari din industria cinematografică. Cillian Murphy îl înfățișează pe J. Robert Oppenheimer, iar Matt Damon joacă rolul directorului Proiectului Manhattan, generalul Leslie Groves Jr. Robert Downey Jr. este Lewis Strauss, comisarul care a fondat Comisia pentru Energie Atomică din SUA. Emily Blunt, Florence Pugh și Benny Safdie continuă seria celebrităților care sunt parte din acest film care urmează să iasă în cinematografele din întreaga lume pe 21 iulie.

Kai Bird autorul biografiei lui Oppenheimer și scenarist în filmul cu același nume spunea luna trecută, la vizionarea filmului, că este uluit și că încă se recuperează emoțional.

„Cred că va fi o realizare artistică uimitoare și sper că va stimula, de fapt, o conversație națională, chiar globală despre problemele despre care Oppenheimer era disperat să vorbească – despre cum să trăiești în era atomică, cum să trăiește cu bomba și despre macarthysm - ce înseamnă să fii patriot și care este rolul unui om de știință într-o societate îmbibată cu tehnologie și știință”, a spus acesta.

Sursa foto: captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri